← Terug naar overzicht

Wat te doen in Den Haag in augustus?

Longboarding Den Haag Studentenstad

Er staat weer een nieuwe maand voor de deur. Daarom zocht ik voor je uit wat er in augustus allemaal te beleven is in Den Haag. Wil je weten wat je echt niet moet missen? Lees dan gauw verder, want er is meer dan genoeg te beleven!

 

Bios in de Buitenlucht: Watani - My homeland - 2 augustus - Humanity House

Het Humanity House toont op 2 augustus een aangrijpende film over het dagelijks leven van een door oorlog getroffen gezin. De film kan pas beginnen als de zon onder is, dat is rond half 10. Mocht het Nederlandse weer niet meewerken, wordt alles en iedereen verplaatst naar de Genêvezaal. Een drankje en hapje zijn gewoon te bestellen op het terras tijdens de film. 
Meer informatie vind je op de website van Humanity House.
 

Zomeropenstelling Paleis Noordeinde en Koninklijke stallen - 9 augustus - Paleis Noordeinde

Aankomende zomer worden een aantal zaterdagen de deuren van Paleis Noordeinde en de Koninklijke Stallen geopend voor publiek. Dit is bijzonder, want dit is de werkplek van onze Koning, waardoor het normaal gesproken dus niet handig is om hier bezoekers rond te laten lopen. Echter, mogen 20.000 mensen zich gelukkig prijzen in juli en augustus, want zij mogen wél het Paleis en de Koninklijke Stallen bezoeken. Helaas zijn op moment van schrijven de kaarten voor Paleis Noordeinde al uitverkocht, maar je kunt wel nog kaarten kopen voor augustus voor de Koninklijke Stallen. Deze kosten zes euro per stuk en zijn te kopen via de website van het Paleis Noordeinde.
 

Mama Africa - 10 augustus - Indigo Beachclub

De eerste editie van Mama Africa komt naar het strand. Zoek je mooiste zomerse outfit, zonnebril op je neus en neem je dansmoves mee voor Afro Beats, Azonto, Kuduro, Coupé Décalé, Ndombolo & nog veel meer Afrikaanse styles. Bij het leukste gedeelte van Scheveningen, in het hart van het Zwarte Pad, vind je Indigo Beachclub. Dit is de perfecte locatie voor een feestje als deze, dus koop je tickets hier en kom de zomer vieren!

Meer informatie vind je op de Facebook-pagina van Indigo Beachclub.

 

Historisch Festival Scheveningen - 18 augustus - Scheveningen Bad

Een bijzonder festival in Scheveningen, want tijdens deze dag wordt je meegenomen door de geschiedenis van het oude Scheveningse vissersdorp. Je wordt meegenomen naar de bekende en minder bekende plekjes van de badplaats. Ook wordt De Keizerstraat omgebouwd tot openluchttheater. Wandel vanaf de 18e eeuw door naar 1980 en leer interessante historische feiten over Scheveningen. Ook kun je dit jaar voor het eerst het historisch strand bezoeken. Hier kun je een kijkje nemen in het strandleven van eind 1800, begin 1900. 
Meer informatie vind je op de website van het Historisch Festival Scheveningen.

 

Salt Market @ De Pier - 19, 25 - 26 augustus - De Pier Scheveningen

De populaire Salt Market staat bekend om de mooiste design- en vintageproducten die worden aangeboden. Tesamen met heerlijke delicatessen, verfrissende drankjes én het uitzicht op zee, maakt dit een markt waar je zeker een keer naartoe moet!
Meer informatie vind je op de website van Salt Market.
 

Haagse Longboardtôg - 26 augustus - Sportcampus Zuiderpark

Longboarders opgelet! Tijdens de Haagse Longboardtôg kun je longboarden door de Haagse straten onder begeleiding van politie en verkeersregelaars op skates. Het is geen wedstrijd, maar een een leuke tôg terwijl er bovenop een busje een DJ goeie platen draait! Lijkt dit je wat? Meld je dan aan via de website van de Longboardtôg. De start en finish is bij de Sportcampus in het Zuiderpark.

 

Heb jij nog evenementen ontdekt die we echt niet moeten missen? Mail ze dan door naar rebecca@studentensteden.nl.

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Koningsnacht Den Haag
Abonneren op