← Terug naar overzicht

WTD?! deze week in Den Haag

WTD?! Den Haag Studentenstad

Iedere maandagochtend vertellen we jou wat je niet mag missen de aankomende week. Deze week ontvangt de Koning geloofsbrieven, start het WK Zeezeilen en zijn er meerdere festivals in de stad!

Dinsdag 10 juli

Tequila Tuesdays - Millers

Waarom zou je wachten tot het weekend is? Dat dachten ze bij Millers ook! Voor de echte stappers kun je voortaan ook op dinsdag de voetjes van de vloer halen. Voor maar €15,- krijg je vijf tequilashots en er is fijne muziek.

Voor meer informatie kijk je op de Facebookpagina van Millers

Woensdag 11 juli

Koning ontvangt geloofsbrieven - Paleis Noordeinde

Op woensdagochtend ontvangt de Koning op Paleis Noordeinde regelmatig nieuw ambassadeurs die hun geloofsbrieven komen aanbieden. Vanaf de Paleistuinen is dit te volgen voor toeschouwers. Het is een hele happening, want vroeg in de ochtend wordt de nieuwe ambassadeur begeleid door veel ruiters. Bij Paleis Noordeinde staat een erewacht en een militaire kapel. Vervolgens wordt het volkslied van het land van de nieuwe ambassadeur ten gehore gebracht na vier tromroffels, waarna er een inspectie wordt gedaan door de erewacht. Daarna wordt de nieuwe ambassadeur binnen opgewacht door de Koning.

De data kan veranderen, dus er wordt aangeraden om van te voren te kijken op de website van het Koninklijkhuis.

Donderdag 12 juli

WK Zeezeilen – Scheveningen Haven

Offshore Sailing Worlds 2018, waar 1400 zeilers en zeilsters van over de hele wereld, naar Den Haag komen om de strijd met elkaar aan te gaan. Maar liefst 150 zeilteams zullen in deze week deelnemen aan in- en offshore racing, waarna uiteindelijk het allerbeste zeilteam ter wereld zal winnen.

Vrijdag 13 juli

WK Zeezeilen – Scheveningen Haven

Offshore Sailing Worlds 2018, waar 1400 zeilers en zeilsters van over de hele wereld, naar Den Haag komen om de strijd met elkaar aan te gaan. Maar liefst 150 zeilteams zullen in deze week deelnemen aan in- en offshore racing, waarna uiteindelijk het allerbeste zeilteam ter wereld zal winnen.

Summertime Festival - De Grote Markt

Dit weekend vind je op de Grote Markt het gratis Summertime Festival. Het festival is georganiseerd door Musicon en de Grote Markt, hierdoor wordt er een breed en internationaal programma aangeboden. Samba, klassieke muziek jazz, moderne muziek, (semi)akoustische popmuziek, het komt allemaal voorbij. Dat samen met een mooi decor, wijn en cocktails kan het niet anders dan dat dit festival weer een waar succes gaat worden!

De Parade - Westbroekpark

Ieder jaar in juli wordt het Westbroekpark omgetoverd tot De Parade. Het rondreizende theaterfestival prikkelt alle zintuigen door gebruik te maken van toneel, muziek, dans, film en beeldende kunst. In het Westbroekpark vind je theatertenten, fonteinententen en zelfs een echte zweefmolen. 

Pip at Whoosah – 13 juli 2018 – Whoosah Beachclub

Vorig jaar was dit Pip at Whoosah een daverend succes, en dus is het niet meer dan logisch dan dat dit wordt verlengd. DJ's die de avond perfect zullen maken zijn namen als Vic Crezée, bekend van Koningsstaat, Cinnaman, DJ Slyngshot en Max Abysmal. Tickets zijn online te bestellen op de website van voor €8,- en aan de deur zijn ze €15,-

Zaterdag 14 juli

WK Zeezeilen – Scheveningen Haven

Offshore Sailing Worlds 2018, waar 1400 zeilers en zeilsters van over de hele wereld, naar Den Haag komen om de strijd met elkaar aan te gaan. Maar liefst 150 zeilteams zullen in deze week deelnemen aan in- en offshore racing, waarna uiteindelijk het allerbeste zeilteam ter wereld zal winnen.

Summertime Festival - De Grote Markt

Dit weekend vind je op de Grote Markt het gratis Summertime Festival. Het festival is georganiseerd door Musicon en de Grote Markt, hierdoor wordt er een breed en internationaal programma aangeboden. Samba, klassieke muziek jazz, moderne muziek, (semi)akoustische popmuziek, het komt allemaal voorbij. Dat samen met een mooi decor, wijn en cocktails kan het niet anders dan dat dit festival weer een waar succes gaat worden!

De Parade - Westbroekpark

Ieder jaar in juli wordt het Westbroekpark omgetoverd tot De Parade. Het rondreizende theaterfestival prikkelt alle zintuigen door gebruik te maken van toneel, muziek, dans, film en beeldende kunst. In het Westbroekpark vind je theatertenten, fonteinententen en zelfs een echte zweefmolen.

MegaBeach – Scheveningen Bad

Als side-evenement van het WK Beachvolleybal vindt het MegaBeach volleybalevenement plaats op 14 juli in Scheveningen. Het wordt gehouden op het stuk stand tussen Scheveningen Haven en De Pier. De hele dag worden er Beachvolleybal toernooien en competities gehouden waar aan iedereen aan kan deelnemen. Maar kijken mag natuurlijk ook, aanmoedigen mag al helemaal! Er is goede muziek, hapjes, drankjes en – hopelijk – een zonnetje. Er zijn ook wat vrije velden waar je voor de lol een balletje kan overspelen.

Voor meer informatie kijk je op de website, of houd het Instagram-account van Beachvolleybal NL in de gaten.

Zondag 15 juli

WK Zeezeilen – Scheveningen Haven

Offshore Sailing Worlds 2018, waar 1400 zeilers en zeilsters van over de hele wereld, naar Den Haag komen om de strijd met elkaar aan te gaan. Maar liefst 150 zeilteams zullen in deze week deelnemen aan in- en offshore racing, waarna uiteindelijk het allerbeste zeilteam ter wereld zal winnen.

Summertime Festival - De Grote Markt

Dit weekend vind je op de Grote Markt het gratis Summertime Festival. Het festival is georganiseerd door Musicon en de Grote Markt, hierdoor wordt er een breed en internationaal programma aangeboden. Samba, klassieke muziek jazz, moderne muziek, (semi)akoustische popmuziek, het komt allemaal voorbij. Dat samen met een mooi decor, wijn en cocktails kan het niet anders dan dat dit festival weer een waar succes gaat worden!

De Parade - Westbroekpark

Ieder jaar in juli wordt het Westbroekpark omgetoverd tot De Parade. Het rondreizende theaterfestival prikkelt alle zintuigen door gebruik te maken van toneel, muziek, dans, film en beeldende kunst. In het Westbroekpark vind je theatertenten, fonteinententen en zelfs een echte zweefmolen.

Wil je dat jouw evenement volgende week in de WTD?! staat? Stuur mij dan een berichtje via rebecca@studentensteden.nl met alle informatie!

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Tim Goudswaard Studentensteden Studentondernemer
slaapproblemen studentensteden
Abonneren op