← Terug naar overzicht

5 bijbanen die stiekem erg chill zijn in de zomer!

Ben je geslaagd? Gefeliciteerd! Ben je ook al op vakantie geweest en denk je nu: wat moet ik nu de hele zomer doen? Nou voor aankomende studenten is er genoeg werk. In deze blog bespreken we vijf baantjes die eigenlijk wel leuk zijn voor de zomer.

1. Honden uitlaten

Er zijn best veel mensen die het in de zomer nog druk hebben met werk. Ze gaan bijvoorbeeld pas na de zomer op vakantie en hebben het drukker op werk omdat de collega’s op vakantie zijn. Door deze drukte kunnen zij hun hond(en) niet uitlaten. Daar kan jij snel en makkelijk bij helpen. Kijk eerst of een bekende van jou iemand kan gebruiken om de hond uit te laten of kijk of zij mensen kennen die mensen nodig hebben. Daarnaast kan je je ook aanmelden bij een hondenuitlaatservice. Er zijn ook bedrijven waar je kunt oppassen op honden.

2. Krantenwijk

Een krantenwijk is toch best wel ideaal. Je kan gewoon in de ochtend kranten of folders bezorgen. Hierdoor heb je nog de rest van de dag om leuke dingen te doen. Je kan gewoon zelf bepalen hoe laat je werkt. Plus je bent niet ver van huis, want je bezorgt gewoon in je eigen buurt! Bij sommige bedrijven krijg je zelfs twee keer per maand uitbetaald. Hoe chill?!

3. Schoonmaakwerk

Ja, je leest het goed… Schoonmaakwerk. Nu denk je: ‘’ik heb al moeite om mijn eigen kamer netjes te houden… dus waarom zou ik?’’ Nou je krijgt gewoon betaald om schoon te maken. En dat krijg je niet voor je kamer ;). Je werkt in een gezellig team, je krijgt een bovengemiddeld salaris, je hebt genoeg keuze in locatie en je bepaalt zelf wanneer je werkt. Check bijvoorbeeld de vacature van De Kroon. Je komt op de leukste locaties bij verschillende bedrijven en sportlocaties bijvoorbeeld. Na het werken heb je nog genoeg tijd om leuke dingen te doen. Dit is voor de zomer gewoon ideaal: snel en makkelijk geld verdienen.

4. Strandtenten

De strandtenten zijn meestal voor een bepaalde tijd open. Na de zomer sluiten zij meestal de deuren. Dus dan kan jij je weer focussen op je school of op een andere bijbaan. In de zomermaanden zitten veel mensen gezellig een drankje te doen. Zeker als het lekker 25 tot 30 graden is. Strandtenten zoeken dan ook bijna altijd mensen. Het wordt druk, maar ook supergezellig.

5. Callcenter

Er zijn een heleboel callcenters die middelbare scholieren zoeken voor de zomer. Je moet communicatief wel sterk zijn. Maar ook tegen boze klanten kunnen. Je werkt meestal in shifts. Dus je kan ook zelf bepalen welke shifts je werkt. Je kan bijvoorbeeld in de ochtenden werken, zodat je in de middag en avond lekker vrij ben. Maar je mag bijvoorbeeld ook in de ochtend en middag werken. Dan heb je toch iets meer geld verdien.

Dit zijn volgens ons de beste bijbanen voor in de zomer. Zoek je nog een andere bijbaan? Kijk dan eens op onze vacaturepagina!

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Koningsnacht Den Haag
Abonneren op