← Terug naar overzicht

Tips voor een goede BBQ

BBQ Den Haag Studentenstad

De zomer én de zomervakantie zijn dan eigenlijk aangebroken. En ondanks dat je er in ons fijne Nederland niet per direct vanuit hoeft te gaan dat je wekenlang van de BBQ kunt eten, hebben we toch een lijstje met BBQ tips opgesteld. Vooral omdat we hopen dat we wél iedere dag kunnen bbq'en, want: altijd blijven dromen.

1. De juiste BBQ

Als je als student zijnde een goeie tuin hebt of een prima formaat dakterras, dan heb je geluk, want de meesten van ons zijn al blij met een beetje balkon. Hoe dan ook, waar je ook gaat BBQ'en, een goede BBQ is belangrijk. Bij iedere supermarkt kun je wel weggooi-BBQ's kopen, naar eigen ervaring is die van de Jumbo het snelste aan te krijgen zonder al te veel struggles. Voor een weggooi-BBQ betaal je zo'n 10 euro, maar je kunt ook iets meer geld uitgeven en een echte BBQ kopen, voor zover dit door kan gaan als een echte BBQ. We hebben helaas niet allemaal het geld om een echte Weber aan te schaffen... Zo kun je al een koffer-BBQ kopen voor €15,-  of geef net wat meer uit en je hebt zowaar een echte BBQ voor €50,-.

2. Wacht tot de kolen grijs zijn

Ook al heb je trek: gooi níét voor de kolen grijs zijn het vlees op de BBQ. Pas als de kolen grijs zijn, zijn ze op z'n heetst. Met het vlees erboven op het rek gaat het nooit meer zo heet worden dan wanneer je net even wat meer geduld hebt.

3. Betaal wat meer voor goed vlees

Goed vlees is duur, maar voor dat geld krijg je ook wel veel meer. Dus ga naar de slager, maak je eigen hamburgers, en marineer je eigen kipsaté. Dan pas heb je een écht goede BBQ! Google naar recepten hoe je je eigen burgers maakt en wat de perfecte combinaties zijn als je kip gaat marineren. Ik beloof je: dat smaakt veel beter dan het voorgemarineerde spul uit de supermarkt. Anders hebben we ook nog een blog voor je: De lekkerste vliegensvlugge BBQ-gerechten

4. Gebruik een tang

De grootste no-go van het BBQ'en is toch wel het gebruiken van een vork om je vlees om te draaien. Door het prikken in het vlees gaan de vleessappen verloren en wordt het droog en verlies je ook veel smaak. Gebruik gewoon een tang, naast dat dat beter is voor je vlees, is het ook veel makkelijker!

5. Gebruik een citroen voor het rooster

Van burgers, tot garnalen op een stokje en daarna een kipsaté. Uiteindelijk proef je alles door elkaar heen, maar gelukkig is dat heel gemakkelijk te voorkomen. Snijd een citroen door midden en ga met de citroen over het rooster heen en je hebt geen last meer van een vissmaak in je burger!

Missen we nog belangrijke tips? Geef ze door!

Meer studentennieuws

studeerplekken den haag
Abonneren op