← Terug naar overzicht

Studeren en gezelligheid: studentenverenigingen in Den Haag

Studentenvereniging Den Haag Studentenstad

Net als elke studentenstad, heeft ook Den Haag een heleboel studentenverenigingen. Als nieuwkomer in Den Haag is een studentenvereniging de perfecte manier om snel leuke mensen te leren kennen. Maar ook als je hier al een tijdje woont kan het gezellig zijn om gelijkgestemde studenten te ontmoeten. Hier vind je een overzichtje van de bekendste studentenverenigingen in Den Haag.

Haagsche Studenten Vereeniging

De Haagsche Studenten Vereeniging is sinds de oprichting in 1929 de oudste studentenvereniging in Den Haag. De vereniging bevindt zich in een groot en monumentaal herenhuis vlakbij het Vredespaleis. Omdat de studentenvereniging zo oud is, zijn tradities er des te belangrijker. De Vereniging staat open voor alle studenten, zowel zij die wonen in Den Haag als studenten die hier alleen studeren. Natuurlijk bestaat deze vereniging ook uit allerlei commissies en sociëteiten, dus er is genoeg te doen als lid van de Haagsche Studenten Vereeniging.

INTAC

INTAC is de grootste studentenvereniging van Den Haag, gelegen vlakbij de Haagse Hogeschool, Hogeschool Inholland, Universiteit Leiden én het centrum van Den Haag. INTAC is opgericht in 1969 en heeft momenteel zo’n 200 actieve leden. Ook deze vereniging heeft disputen (inclusief dispuutshuizen) en commissies waar je lid van kunt worden voor de gezelligheid, of juist om wat bestuurlijke ervaring op te doen.

Religieuze studentenverenigingen

Naast de wat ‘traditionelere’ studentenverenigingen, zijn er natuurlijk ook een hoop andere verenigingen. Zo kun je bijvoorbeeld ook jouw religie combineren met een studentenverenigingen. MashriQ is een vereniging die is opgericht door een groep islamitische studenten met verschillende etnische achtergronden. Christelijke studenten kunnen terecht bij Navigators Studentenvereniging Den Haag of Ichthus Den Haag, allebei christelijke studentenverenigingen met gezellige evenementen.

Sportieve studentenverenigingen

Je liefde voor een bepaalde sport combineren met een vereniging kan natuurlijk ook! Zo kun je bij HSRV Pelargos je roei-skills trainen, voetbal je met je (internationale) medestudenten bij de HVV Football Factory of kan je zeilen bij het Team Haagse Hogeschool. Meer dan genoeg keus in alle soorten studentenverenigingen dus!

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Tim Goudswaard Studentensteden Studentondernemer
slaapproblemen studentensteden
Abonneren op