← Terug naar overzicht

Interview: Tessa van Amsterdam, studentondernemer

Tessa van Amsterdam

Voor DenHaagStudentenstad interview ik iedere maand een Haagse student die naast zijn of haar studie ook een eigen onderneming heeft. Deze maand sprak ik met Tessa van Amsterdam, een Voeding & Diëtetiek studente die als doel heeft na het afstuderen haar eigen praktijk te openen.

Hi Tessa! Wat leuk dat ik jou mag interviewen voor DenHaagStudentenstad! Kun je ons wat vertellen over jezelf?

Mijn naam is Tessa van Amsterdam, ik ben 20 en ik woon samen met mijn moeder en zusje in Lisse. Ik doe de voltijd opleiding Voeding & Diëtetiek in Den Haag aan De Haagse Hogeschool en ik zit in mijn tweede jaar. Naast mijn studie ben ik werkzaam in de horeca en ben ik altijd wel actief. Ik houd van sporten, bewegen, ik vind koken leuk, op stap gaan met vrienden en vriendinnen of lekker uiteten! Ik ben een echte doener.

Naast je drukke studie verdien je nog wat extra's met je eigen bedrijfje. Kun je wat meer vertellen daarover?

Op dit moment staat het even op een laag pitje, omdat mijn studie toch meer tijd vereist dan de tijd die ik heb. Ik heb een website opgericht waarbij ik mensen graag wil helpen met het behalen van een gezonde leefstijl en dit ook vol te houden. Dit doe ik door middel van het maken van persoonlijke voedingsschema’s en voorbeeld recepten te promoten. Ik stem dit volledig af op de dieetwensen van de persoon zelf. Ik hoop hier meer tijd in te steken: het is namelijk mijn droom om een eigen praktijk te starten na mijn opleiding en mensen hiermee te blijven helpen en stimuleren. Mijn interesse ligt echt hier!

Ben je altijd al bewust bezig geweest met wat je eet?

Ja, zeker! Ik heb altijd al affiniteit gehad met een gezonde leefstijl. Ik heb altijd fanatiek gehockeyd en gesport. Sporten doe ik nog steeds, maar hockey helaas niet meer. Nu ik deze opleiding volg ben ik me ook bewuster geworden van gezond eten. Gezond eten kan heerlijk zijn en dit hoeft helemaal niet saai te zijn. Dit is namelijk vaak het eerste wat mensen denken bij gezond eten. Je kan er zo veel mee en dat wil ik graag aan iedereen meegeven. Zelf voel ik mij ook goed bij gezonde voeding en lekker bewegen. Ik zit goed in m’n vel en straal dit ook uit. Wel vind ik balans ook belangrijk! Genieten van een heerlijke taart, chocolade en een wijntje moet zeker kunnen. Ik denk wel dat ik er tegenwoordig bewuster mee bezig ben, dan voor ik deze opleiding deed.

Heb je altijd al de droom gehad om later een eigen business te starten?

Ja! Dit is echt een droom van mij en zoals ik al eerder zei: ik hoop dit echt groot te kunnen maken en mensen echt daadwerkelijk te kunnen helpen. Ik ben altijd wel ondernemend geweest en hoe mooi is het om deze eigenschap te combineren met een eigen bedrijfje binnen het vakgebied waar mijn interesse ligt?!

Wat vind je het allerleukste om te doen?

Mensen helpen en stimuleren met de kennis die ik heb. Ik vind het heel leuk om er mee bezig te zijn en ook te zien dat het mensen écht helpt. Dit geeft mij een boost! Ik hoop er wel meer mee te gaan doen zodra ik mijn diploma op zak hebt, maar hier heb ik alle vertrouwen in.

En wat vind je het moeilijkste?

Om alles te combineren met mijn studie. Een studie doe je in feite voor jezelf, maar met dit bedrijfje kan ik mensen niet teleurstellen. Ik moet tijdig dingen af hebben en schema’s aanleveren. Lastiger dan gedacht soms. Nu ben ik wel het liefste altijd bezig en haal ik er wel steeds voldoening uit, dus het heeft ook zijn positieve kant!

Vind je het niet lastig om het combineren met je studie? Of probeer je rekening te houden met de hoeveelheid werk je hebt vanuit school?

Ik heb hier eigenlijk bij de vorige vraag al antwoord op gegeven. Ik probeer inderdaad wel rekening te houden met mijn schoolwerk en niet teveel cliënten aan te nemen in dit geval. Ik wil namelijk wel dat de schema’s die ik aanlever ook goed zijn.

Wat zijn je plannen als je bent afgestudeerd? Heb je nog grote dromen?

Mijn grote droom is het hebben van een eigen praktijk en om hierbij nog in het ziekenhuis te werken met oncologische patiënten. Ik vind voeding zo belangrijk en ik geloof er daadwerkelijk in dat het bij patiënten op de oncologie-afdeling kan zorgen voor verbetering van de voedingstoestand. De combinatie van dit én het hebben van mijn eigen praktijk is wel echt mijn droom! Ik zie mezelf dit zeker doen over een aantal jaar. Ik wil wel eerst nog een master hiervoor volgen, want het is wel belangrijk bij deze opleiding dat je echt accurate kennis hebt.

Als we een afspraak willen, waar kunnen we je dan vinden?

Ik heb een eigen website en ben actief via Instagram en Facebook onder mijn eigen naam!

Bedankt voor je tijd, Tessa en ik weet zeker dat al je dromen zullen uitkomen!

Ben jij ook student én ondernemer en wil jij geïnterviewd worden door mij, wat tezamen gaat met een portie gratis publiciteit, mail dan naar rebecca@studentensteden.nl!

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Esmee studentondernemer studentensteden
Abonneren op