← Terug naar overzicht

WTD?! deze week in Den Haag

WTD?! Den Haag Studentenstad

Iedere maandagochtend vertellen we jou wat je niet mag missen de aankomende week. Deze week staat in het teken van Festival Classique, wordt de winnaar bekend gemaakt van de World Championship Sand Sculpting en kun jij meepraten over ons huidige pensioenstelsel in het Politiek Café.

Maandag 11 juni

Festival Classique – Scheveningen Bad

De afgelopen jaren is Festival Classique uitgegroeid tot een begrip in de muziekwereld. Al sinds 2006 zetten ze zich in om te laten zien dat klassieke muziek een verrijking is voor iedereen. Festival Classique is anders dan anders, en doet haar uiterste best om jong en oud kennis te laten maken met hoe prachtig klassieke muziek kan zijn. Het bestaat niet uit gewoon concerten, maar een totale beleving. Vaak wordt de muziek vaak in combinatie met dans, theater en film laten zien aan de bezoekers. Op de website van Festival Classique kun je per voorstelling tickets kopen, deze variëren van prijs.

Dinsdag 12 juni

Bekendmaking World Championship Sand Sculpting 2018 – Lange Voorhout

Vanaf 4 juni zijn kunstenaars van over de hele wereld voor de World Championship Sand Sculpting 2018 al bezig met hun zandsculpturen van maar liefst vijf meter hoog op het Lange Voorhout. Om 14.00 moeten zij stoppen en zal later die dag de winnaar bekend gemaakt worden door de jury. Neem zeker een kijkje! Kun je niet vandaag? Dat is niet erg, want van 13 juni t/m 19 augustus blijven de zandsculpturen staan op het Lange Voorhout, dus je hebt alle tijd om deze bijzondere manier van kunst te aanschouwen.

Festival Classique – Scheveningen Bad

De afgelopen jaren is Festival Classique uitgegroeid tot een begrip in de muziekwereld. Al sinds 2006 zetten ze zich in om te laten zien dat klassieke muziek een verrijking is voor iedereen. Festival Classique is anders dan anders, en doet haar uiterste best om jong en oud kennis te laten maken met hoe prachtig klassieke muziek kan zijn. Het bestaat niet uit gewoon concerten, maar een totale beleving. Vaak wordt de muziek vaak in combinatie met dans, theater en film laten zien aan de bezoekers. Op de website van Festival Classique kun je per voorstelling tickets kopen, deze variëren van prijs.

Een nieuw pensioenstelsel – Het Politiek Café – ProDemos, Hofweg 1, Den Haag

In het Politiek Café van 12 juni wordt de toekomst van ons pensioenstelsel besproken. Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA) En Martin Visser, verslaggever en columnist bij de Financiële Telegraaf gaan het gesprek aan en jij kan mee doen. Het is gratis, maar je moet je wel aanmelden via het online reserveringssysteem.

Woensdag 13 juni

Festival Classique – Scheveningen Bad

De afgelopen jaren is Festival Classique uitgegroeid tot een begrip in de muziekwereld. Al sinds 2006 zetten ze zich in om te laten zien dat klassieke muziek een verrijking is voor iedereen. Festival Classique is anders dan anders, en doet haar uiterste best om jong en oud kennis te laten maken met hoe prachtig klassieke muziek kan zijn. Het bestaat niet uit gewoon concerten, maar een totale beleving. Vaak wordt de muziek vaak in combinatie met dans, theater en film laten zien aan de bezoekers. Op de website van Festival Classique kun je per voorstelling tickets kopen, deze variëren van prijs.

Salsa Night – Boterwaag

Het is woensdagavond maar jij hebt zin om een avondje lekker te dansen. Dat kan gewoon! Kom naar de Salsa Night in de Boterwaag op de Grote Markt. Salsa is het beste medicijn tegen winterblues, lentemoeheid, liefdesverdriet en weltschmerz. Feel the beat & move your feet!

Donderdag 14 juni

Festival Classique – Scheveningen Bad

De afgelopen jaren is Festival Classique uitgegroeid tot een begrip in de muziekwereld. Al sinds 2006 zetten ze zich in om te laten zien dat klassieke muziek een verrijking is voor iedereen. Festival Classique is anders dan anders, en doet haar uiterste best om jong en oud kennis te laten maken met hoe prachtig klassieke muziek kan zijn. Het bestaat niet uit gewoon concerten, maar een totale beleving. Vaak wordt de muziek vaak in combinatie met dans, theater en film laten zien aan de bezoekers. Op de website van Festival Classique kun je per voorstelling tickets kopen, deze variëren van prijs.

Vrijdag 15 juni

Festival Classique – Scheveningen Bad

De afgelopen jaren is Festival Classique uitgegroeid tot een begrip in de muziekwereld. Al sinds 2006 zetten ze zich in om te laten zien dat klassieke muziek een verrijking is voor iedereen. Festival Classique is anders dan anders, en doet haar uiterste best om jong en oud kennis te laten maken met hoe prachtig klassieke muziek kan zijn. Het bestaat niet uit gewoon concerten, maar een totale beleving. Vaak wordt de muziek vaak in combinatie met dans, theater en film laten zien aan de bezoekers. Op de website van Festival Classique kun je per voorstelling tickets kopen, deze variëren van prijs.

Zaterdag 16 juni

Festival Classique – Scheveningen Bad

De afgelopen jaren is Festival Classique uitgegroeid tot een begrip in de muziekwereld. Al sinds 2006 zetten ze zich in om te laten zien dat klassieke muziek een verrijking is voor iedereen. Festival Classique is anders dan anders, en doet haar uiterste best om jong en oud kennis te laten maken met hoe prachtig klassieke muziek kan zijn. Het bestaat niet uit gewoon concerten, maar een totale beleving. Vaak wordt de muziek vaak in combinatie met dans, theater en film laten zien aan de bezoekers. Op de website van Festival Classique kun je per voorstelling tickets kopen, deze variëren van prijs.

FUDGE – Theater Diligentia

Groot fan van cabaretiers en kleinkunstenaars, maar vind je het een beetje prijzig om ze allemaal te gaan bekijken? FUDGE laat je zes korte stukjes zien van steengoede cabaretiers en kleinkunstenaars. Deze korte stukjes komen uit voorstellingen die het komende theaterseizoen te zien zijn. FUDGE staat voor variatie, kwaliteit, muzikaliteit en humor. Na afloop kun je kortingskaarten kopen voor de volledige voorstellingen. Hierna kun je in de foyer terecht voor een drankje én dansje!

Vlaggetjesdag – Scheveningen Haven

Vlaggetjesdag is een belangrijke dag in Scheveningen, want op deze dag wordt de komst van de Hollandse Nieuwe Haring aangekondigd. Vis staat uiteraard centraal, maar er is ook voldoende te doen voor mensen die geen visliefhebbers zijn. Vanaf 17.00 komt Wolter Kroes het feest op z'n kop zetten en proef je natuurlijk de nieuwe haring!

Zondag 17 juni

Festival Classique – Scheveningen Bad

De afgelopen jaren is Festival Classique uitgegroeid tot een begrip in de muziekwereld. Al sinds 2006 zetten ze zich in om te laten zien dat klassieke muziek een verrijking is voor iedereen. Festival Classique is anders dan anders, en doet haar uiterste best om jong en oud kennis te laten maken met hoe prachtig klassieke muziek kan zijn. Het bestaat niet uit gewoon concerten, maar een totale beleving. Vaak wordt de muziek vaak in combinatie met dans, theater en film laten zien aan de bezoekers. Op de website van Festival Classique kun je per voorstelling tickets kopen, deze variëren van prijs.

Nacht van de Vluchteling – Rotterdam-Den Haag

In het holst van de nacht van 16 op 17 juni, zullen er op drie plekken in Nederland een 40 kilometer lange sponsorloop gelopen worden door duizenden deelnemers. Van Amsterdam naar Amsterdam, van Nijmegen naar Arnhem en van Rotterdam naar Den Haag. Ik heb het natuurlijk over de laatste. Precies om 00.00 uur zal de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb het startschot geven, waarna zo'n acht á negen uur later bij ons in Den Haag op de Grote Markt alle deelnemers feestelijk onthaald zullen worden.

Maar wat is nou precies het doel hiervan? Het geld dat wordt opgehaald met deze sponsorloop, gaat naar mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking. Daarnaast wordt er tijdens de loop ook op een positieve manier aandacht gevraagd voor vluchtelingen.

Op de website van Nacht van de Vluchteling kun je je aanmelden om mee te lopen, maar kun je ook lopers of een team sponsoren. 

 

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Esmee studentondernemer studentensteden
Abonneren op