← Terug naar overzicht

Wat te doen in Den Haag in juni?

Feestje

Er staat weer een nieuwe maand voor de deur. Daarom zocht ik voor je uit wat er komende maand allemaal te beleven is in Den Haag. Wil je weten wat je echt niet moet missen? Lees dan gauw verder!

Le Marie Marché – 2 en 3 juni 2018 – Het Plein

Je vindt Le Marie Marché ieder eerste weekend van de maand op het Plein in Den Haag. Een markt met Franse sfeer waar je terecht kunt voor je verse boodschappen, leuke spulletjes en foodtrucks! Mocht je dus niets te doen hebben, dan hebben wij een goed idee: koop verse producten, nodig je vrienden uit voor een borrel inclusief Franse hapjes én wijn!

Wil je weten wie en wat voor kraampjes kunt verwachten? Kijk dan op de website van Le Marie Marché.

World Championship Sand Sculpting 2018 – 4 t/m 12 juni 2018 – Lange Voorhout

Elke drie jaar wordt het wereldkampioenschap zandsculptuur gehouden, maar dit is de eerste keer dat Nederland gastland is van dit evenement.

De zandsculpturen die gemaakt worden, zullen maar liefst vijf meter hoog worden! De kunstenaars zijn speciaal geselecteerd en komen vanuit de hele wereld; Japan, Singapore, De Verenigde Staten, Canada, Mexico, Ierland, Groot-Brittanië, Spanje, Italië en Tsjechië. De kunstenaars moeten een kunstwerk creëeren binnen het onderwerp “200 jaar zee, zand en ...”, maar daarbuiten mogen ze alles doen wat ze willen.

De zandsculpturen worden gemaakt tussen 4 en 12 juni, waarna op 12 juni om 14.00 uur de wedstrijd gestopt wordt. Dan zal de jury later die dag de winnaar bekend maken. Hierna zijn de zandsculpturen te bekijken van 13 juni t/m 19 augustus 2018.

Meer informatie en zandsculpturen uit eerdere jaren vind je op de website.

DuneArt – 8 t/m 10 juni 2018 – Scheveningen Bad

In het weekend van 8 t/m 10 juni staat Scheveningen volledig in het teken van kunst, cultuur en natuur. Het vindt zoals ieder jaar plaats rondom de watertoren in de duinen, waardoor er een prachtige sfeer ontstaat. DuneArt heeft een bijzonder concept: cultuur, kunst, muziek en natuur in de duinen heeft tot doel dat je de relatie tussen deze verschillende elementen kunt ontdekken. De duinen vormen voor deze ontmoeting meer dan een decor, het leert je ook wat het in stand houden, herstellen en ontwikkelen van het natuurgebied inhoudt, voor mens en natuur. Op DuneArt kun je kunstenaars, verhalenvertellers, creatievelingen, dichters en muzikanten verwachten die allemaal op een eigen manier een mooi kunstwerk of performance zullen aandragen.

Voor meer informatie kijk je op de website van DuneArt.

Stille disco in Bleyenberg – 8 juni 2018 – Bleyenberg

Velen kennen het begrip 'Stille Disco', maar of iedereen wel eens een stille disco heeft meegemaakt, dát vragen we ons af. Daarom is het misschien een idee om een zooitje vrienden bij elkaar te rapen met de meest uiteenlopende muzieksmaken, want tijdens de stille disco luister jij gewoon naar wat jíj leuk vindt! De koptelefoon heeft drie kanalen en daar worden die fijne, oude hitjes gedraaid, kun je losgaan op hiphop, disco, Afrikaanse tunes en hits van nu!

Voor meer informatie ga je naar het Facebook-evenement van Bleyenberg. Ben je al helemaal om en wil je gelijk tickets aanschaffen? Dat doe je op deze website!

FUDGE – 16 juni 2018 – Theater Diligentia

Groot fan van cabaretiers en kleinkunstenaars, maar vind je het een beetje prijzig om ze allemaal te gaan bekijken? FUDGE laat je zes korte stukjes zien van steengoede cabaretiers en kleinkunstenaars. Deze korte stukjes komen uit voorstellingen die het komende theaterseizoen te zien zijn. FUDGE staat voor variatie, kwaliteit, muzikaliteit en humor. Na afloop kun je kortingskaarten kopen voor de volledige voorstellingen. Hierna kun je in de foyer terecht voor een drankje én dansje!

Meer info? Dan kijk je op de website van Theater Diligentia.

Nacht van de Vluchteling – 17 juni 2018 – Rotterdam-Den Haag

In het holst van de nacht van 16 op 17 juni, zullen er op drie plekken in Nederland een 40 kilometer lange sponsorloop gelopen worden door duizenden deelnemers. Van Amsterdam naar Amsterdam, van Nijmegen naar Arnhem en van Rotterdam naar Den Haag. Ik heb het natuurlijk over de laatste. Precies om 00.00 uur zal de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb het startschot geven, waarna zo'n acht á negen uur later bij ons in Den Haag op de Grote Markt alle deelnemers feestelijk onthaald zullen worden.

Maar wat is nou precies het doel hiervan? Het geld dat wordt opgehaald met deze sponsorloop, gaat naar mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking. Daarnaast wordt er tijdens de loop ook op een positieve manier aandacht gevraagd voor vluchtelingen.

Op de website van Nacht van de Vluchteling kun je je aanmelden om mee te lopen, maar kun je ook lopers of een team sponsoren.

Salt Market @ De Pier – 23 en 24 juni 2018 – De Pier

Salt Market @ De Pier valt dit keer samen met de start van Volvo Ocean Race, dus zal het gezellig druk zijn op De Pier! De populaire Salt Market staat bekend om de mooiste design- en vintageproducten die worden aangeboden. Tesamen met heerlijke delicatessen, verfrissende drankjes én het uitzicht op zee, maakt dit een markt waar je zeker een keer naartoe moet!

Voor meer informatie kijk je op website van Salt Market.

Volvo Ocean Race – 24 juni t/m 1 juli 2018 – Scheveningen

Een bijzondere gebeurtenis zal zeer binnenkort plaatsvinden in Scheveningen! De legendarische Volvo Ocean Race zal voor het eerst in de historie finishen in Nederland en ook nog eens in ons mooie Den Haag! Na 46.000 lange zeemijlen (zo'n 74.000 km) is Den Haag het eindpunt van de maandenlange wedstrijd.

Van 24 juni t/m 1 juli staat heel Scheveningen in het teken van zeilen en watersport en zijn er de gehele week allemaal gave dingen te beleven voor jong en oud. De toegang is gratis en het is een evenement waar iedereen naartoe zou moeten, want samen met duizenden toeschouwers alle zeilboten welkom heten, dat moet wel écht een gave belevenis worden.

Voor meer informatie kijk je op de website van Volvo Ocean Race.

Urban Trail – 24 juni 2018 – Binnenstad Den Haag

Op 24 juni wordt de volgende editie van de NN Den Haag Urban Trail gehouden. Bij een Urban Trail ren je door de binnenstad langs, door en óver culturele en historische gebouwen. Er is geen wedstrijdelement, er is dus geen uitslag, maar het gaat om de unieke beleving. Vorig jaar was het evenement uitverkocht bij 3000 deelnemers, daarom is er deze editie plek voor 5000 deelnemers!

Aanmelden of meer informatie vind je op de website van Urban Trail Den Haag.

ShoppingNight – 29 juni 2018 – Binnenstad Den Haag

ShoppingNight is het grootste shoppingevenement van Nederland. In de binnenstad zijn de winkels tot middernacht geopend en kun je shoppen met flinke korting. Daarnaast is er ook overal veel beauty, fashion en lifestyle entertainment te vinden. Ook is het handig om je telefoon bij de hand te houden, want je kunt je telefoon nodig hebben...

Meer informatie vind je op de website van ShoppingNight.

Waar ga jij allemaal naartoe in juni? Er is in ieder geval genoeg te doen!

Liefs, Rebecca

Meer studentennieuws

netive stagiaire
winter utrecht
Abonneren op