← Terug naar overzicht

Tips voor een kamer in Den Haag

Een kamer zoeken. Ik vond het maar hels. Al die hospiteeravonden en daarna elke keer een berichtje krijgen: "Sorry, je bent het helaas net niet geworden, maar veel succes met het zoeken van een kamer." De vragen komen nu al met een mengeling van verdriet en woede in mij omhoog: "MAAR WAAR ZIJN JULLIE DAN WEL NAAR OPZOEK?!" Ik wist het alsmaar niet en om heel eerlijk te zijn heb ik na al die tijd nog steeds niet echt een kamer, maar ik ga m'n best doen om goede tips voor jullie neer te zetten die mij wel de meeste hospiteeravonden hebben opgeleverd en die andere mij hebben gegeven.

Staedion

Staedion is een van de woningcorporaties in Den Haag met op dit moment 5 panden speciaal voor student-housing. Alles wat je hier maar voor hoeft te doen is je inschrijven voor het pand waar jij graag in wilt wonen en daarna wordt je op een lijst gezet. Deze tip heb ik zelf nooit gebruikt, omdat ik eigenlijk te kieskeurig ben, maar ook als dat niet kan. Het is een slechte eigenschap. I know that, maar ja. Misschien dat jullie niet kieskeurig zijn. Het was een tip van een vriend van mij toen ik ooit zeer teleurgesteld in de Coffeecompany zat met m'n driedubbele Americano. Use it wisely!

TIP: Kijk ook eens bij: Huurstunt!

QM Studio's 

QM studio's zit nog niet zo heel erg lang in Den Haag, maar van buiten wat ik zie ziet er heel erg top uit. Deze tip van mijn vader, oom en tante heb ik wel gebruikt en ik heb me hier toen voor ingeschreven. Het zijn compleet zelfstandige studio's voor studenten en je kan er zelfs huurtoeslag op aanvragen. Hierbij weet ik zeker dat je op de reservelijst wordt gezet en eenmaal als er een studio vrijkomt dan krijg je een mailtje. Voor een student is het wel aan de aardig prijzige kant, want de studio's zitten rond de 500/600 euro als ik het goed heb. MAAR: JE HOEFT NIKS TE DELEN. Dat is chill.

Facebook

M'n derde, gouden tip is eigenlijk gewoon Facebook. Ik zit nog steeds in een aantal Facebookgroepen waarin allemaal kamers worden gezet door mensen in verschillende wijken in Den Haag. Dit vind ik eigenlijk een van de chillste manieren, omdat je dan op je gemakje diegene kan stalken op hun Facebook en zij ook op die van jou. BUT: je kan ze erin manipuleren dat je heel leuk bent door alleen de 5 leukste foto's te laten zien op je pagina. Zo zullen ze op dat moment er nooit achterkomen dat je misschien eigenlijk alleen maar in je vrije tijd in een donker holletje op je kamer met je laptop voor 100e keer Gossip Girl kijkt. Of misschien ben je ook wel echt die sociale persoon in het echt. In dat geval moet je vast door de hospiteeravond komen. 

Goood luck!

Meer studentennieuws

Nederland
Abonneren op