← Terug naar overzicht

Leukste terrasjes in Den Haag

De zomer is onderweg en DenHaagStudentenstad bereidt je daarop voor door je vertellen waar in Den Haag je moet wezen voor de beste terrasjes. Waar in Den Haag je je ook bevindt, een terrasje is nooit ver weg. Maar waar zijn nu echt de beste plekken om neer te ploffen in het zonnetje? Ik vertel het je!

Het Plein

Het Plein is er al sinds 1632 en is een fijne centrale plek vanwege het Centraal Station wat om de hoek ligt en het Binnenhof. Het gehele jaar kun je op het terras zitten daar, maar in de zomer kun je er pas écht van genieten. Er zitten meerdere restaurants en cafés en vaak zijn ze tot laat open. Op zonnige dagen is het niet echt de vraag welk terras het beste is, maar vooral óf er uberhaupt plek is. Heb je de mazzel dat je wel kunt kiezen, dan vind ik persoonlijk Luden heel erg leuk. De mensen zijn aardig, goede wijn en lekkere cocktails. Je kunt er ook terecht voor een goeie borrel of avondeten. Daarnaast heb je ook Café Leopold, waar regelmatig politici op het terras zitten, waardoor je zomaar naast een minister terecht kan komen. Als je van plan bent om flink te gaan stappen nadat je op het terras hebt gezeten, kun je het beste bij Millers of bij de Haagsche Kluis gaan zitten!

Grote Markt

In de zomer lijkt het alsof er zelden een plek vrij is, zó in trek is de Grote Markt. Aan de Grote Markt vind je verschillende tentjes waar je terecht kunt voor speciaal biertjes, cocktails, een kop koffie en ook een goede maaltijd bij bijvoorbeeld de Boterwaag. Bij Zèta kun je aan het begin van de dag rustig in het zonnetje zitten terwijl je ontbijt met verse koffie en croissants, maar richting de avond worden er authenthieke Thaise gerechten gemaakt en kun je dus heerlijk smullen. Ook draagt de Grote Markt de naam Popdiscrict en wordt het in de zomermaanden regelmatig verbouwd waar gratis optredens gegeven worden. 

Spui

Op het spui vind je Pavlov, een plek waar ze met veel liefde eten bereiden voor je. Pavlov zit in een prachtig Rijksmonument en heeft een heuse tuin die uitkijkt op de Nieuwe Kerk. Hier kun je in het zonnetje genieten van een borrel. Je kunt er natuurlijk ook terecht voor een heerlijk diner, al is de prijs misschien niet helemaal studentproof. Het is in ieder geval een locatie waar je zeker een keer geweest moet zijn.

De Plaats

Het volgende plein waar je je geluk niet op kunt is de Plaats. Hier heb je Palmette en Jamey Bennet als, naar mijn mening, de leukste plekjes. Op het terras van de Plaats is plek voor zo'n 280 mensen dus ook daar geldt: áls je een plekje kunt bemachtigen, ben je al een mazzelaar. Met uitzicht op de Hofvijver en het Binnenhof en de prachtige gebouwen die aan de Plaats staan, is het een fijne plek om wat uurtjes zon mee kunt pakken onder het genot van een biertje of goed glas wijn.

Anna Paulownaplein

In het Zeeheldenkwartier vind je het Anna Paulownaplein. Niet zo bekend als de hierboven benoemde pleinen, maar zeker niet minder leuk! Op het plein is een groot aanbod van cafés en restaurants, ook kun je er vaak rondom het plein gewoon parkeren. Bij Wicked Wines kun je terecht voor bijzondere wijnen en kun je de keuken, wat je volgens henzelf, het beste kunt omschrijven als Frans-Aziatisch. Dan heb je nog Hortus, een plek waar interieurliefhebbers héél gelukkig worden. Hier kun je de hele dag terecht voor alles wat je nodig hebt om je dag door te komen, inclusief enorm terras!

Mis ik nog locaties die definilety toegevoegd moeten worden aan dit lijstje? Laat het mij dan weten via rebecca@studentensteden.nl, dan zet ik 'm erbij!

Liefs, Rebecca

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Esmee studentondernemer studentensteden
Abonneren op