← Terug naar overzicht

Zo studeer je goedkoper in Haagse koffietentjes

Koffie

Vroeg opstaan, douchen, ontbijten en fris achter je bureau gaan zitten om vervolgens de hele dag aan te studie te gaan zitten; da's niets voor mij. Ik kan me gewoon niét concentreren thuis. Dus ik ben ondertussen een bekend gezicht bij de vele koffietentjes in Den Haag. Na een half jaar een vrije minor, waarbij ik maar één dag in de week naar school moest, heb ik mijn perfecte plekjes gevonden en die deel ik graag met je. Mooie tentjes, goeie koffie, lekkere ontbijtjes en slim omgaan met stempelkaarten.

Starbucks op Den Haag Centraal

Bij de Starbucks op Den Haag Centraal kun je een stempelkaart vragen. Hier spaar je 9 stempeltjes en dan krijg je de 10e koffie gratis. Als je slim bent, bestel je 9 keer de kleinste koffie en vraag je de 10e keer de grootste koffie. Daar betaal je niets extra voor!

Huiskamer op Den Haag Centraal

Als je je bakkie koffie hebt gehaald bij de Starbucks, ga je naar boven naar de Huiskamer. Het is hier niet verplicht om iets te drinken te kopen en je mag ook je eigen drinken meenemen. De Huiskamer is ingericht voor reizigers die een zakelijke afspraak hebben of graag even willen werken. Daarom vind je dus veel tafels, lekkere stoelen en overal oplaadpunten. Daarnaast kun je natuurlijk gewoon koffie, thee en ander lekkers bestellen in de Huiskamer. Maar je eigen bammetje meenemen, maar daar dus ook gewoon. Lekker goedkoop en lekker buiten de deur werken aan je studie. Gauw maar even uitproberen!

Palmette op de Plaats

Als je vóór 9 uur bij Palmette op de Plaats bent, dan krijg je een tweede kop koffie gratis. Ideaal dus als je met een studiegenootje een dagje gaat werken. Even rustig de dag beginnen in een ruimte die een lust is voor het oog! Vervolgens schuif je één plekje op, namelijk naar de Yoghurt Barn.

Yoghurt Barn op de Plaats

Nu moet je het slim aanpakken, want je kunt namelijk op Social Deal een deal kopen voor Yoghurt Barn waardoor je doordeweeks vóór 11 uur 's ochtends in plaats van €7,50 voor €4,95 een medium Special Yoghurt inclusief kopje koffie of thee krijgt. Daarnaast kun je stempelkaartjes krijgen waarbij je koffiestempeltjes en yoghurtstempeltjes kunt sparen. De 10e koffie en 10e yoghurt is dan gratis! Maak een rekening aan bij de kassa en je kunt de hele dag gemakkelijk koffie bestellen. Aan het einde van je studiedagje betaal je dan in een keer je rekening, maar vergeet niet je studentenkaart te laten zien want dan krijg je ook nog eens 10% studentenkorting!

Anne & Max op het Kerkplein

Bij Anne & Max op het Kerkplein kun je lekker werken, is de koffie heerlijk, de muziek fijn en heb je een geweldig uitzicht op de kerk. De broodjes zijn ook heerlijk, alleen niet zo heel erg goedkoop. Je kunt hier wel een stempelkaartje vragen en daar koffie en thee af laten stempelen. Je moet 10 drankjes nemen, waarna je de 11e gratis krijgt. 

Dit zijn mijn standaard werkplekken als ik ga werken in de stad. Omdat ik zoveel eigen tijd heb om in te delen en ik graag in koffietentjes werk, moet ik het slim aanpakken om er voor te zorgen dat ik niet failliet ga aan al die koffie'tjes. Ken jij nog andere koffietentjes waar wij studenten een slaatje uit kunnen slaan? Ik hoor het graag!

Liefs, Rebecca

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

aankomende student
Abonneren op