← Terug naar overzicht

Waarom het slim is om een studiegerelateerde bijbaan te zoeken? gesponsord

Waarom zou je naast je studie als vakkenvuller aan de slag gaan (waar overigens niets mis mee is) terwijl je ook kunt gaan voor een bijbaan die aansluit op je studie? Je staat er misschien niet bij stil, maar een studiegerelateerde bijbaan kan veel voordelen hebben tijdens en na je studie. Benieuwd welke voordelen dit zijn? Lees dan vooral verder.

Sneller kans op een stage

De meeste studenten lopen tijdens hun opleiding enkele weken en soms zelfs maanden stage bij een bedrijf. Jij waarschijnlijk ook en de concurrentie is nou eenmaal groot, aangezien je niet de enige bent die een stage zoekt. Wanneer je al enige tijd een bijbaan hebt die aansluit bij je studie, kan het voor een bedrijf een beslissende factor zijn om jou aan te nemen als stagiair en niet een van jouw medestudenten. Juist net omdat je wat meer ervaring hebt dan de rest.

Je doet relevante werkervaring op

Een groot voordeel is dat je werkervaring op doet in hetgeen dat je waarschijnlijk na je studie wilt gaan doen. Naast het feit dat het vele malen leuker is om te doen wat je echt leuk vindt, zorg je er ook voor dat je jezelf ontwikkelt in je eigen vakgebied. Zoals het gezegde 'jong geleerd is oud gedaan' zegt, kun je er daarom niet vroeg genoeg mee beginnen. Zoek dus die bijbaan die aansluit op je studie.

Betere banenkans na je studie

Veel studenten - en jij misschien ook - zijn ervan overtuigd dat zij na hun studie binnen no-time een goed betaalde baan kunnen vinden. Maar dat valt in de meeste gevallen vies tegen. Het maakt het overigens wel vele malen makkelijker en de kans een stuk groter, wanneer jij al aantoonbare ervaring op hebt gedaan naast je studie. En dan hebben we het niet over een stage maar een bijbaan. Veel bedrijven tellen stages namelijk niet mee als werkervaring.

Werkervaring opdoen via Student-Inhuren

Ben jij er - na het lezen van dit artikel - van overtuigd dat een studiegerelateerde bijbaan veel kansen biedt? Student-Inhuren werkt met bedrijven door heel Nederland die op zoek zijn naar studenten zoals jij; studenten die werkervaring op willen doen naast hun studie. Benieuwd of er momenteel iets bij zit wat aansluit op jouw studie? Neem dan een kijkje op Student-Inhuren.nl.

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op