← Terug naar overzicht

5 tips om lange schooldagen door te komen

Heb jij ook zo’n hekel aan lange schooldagen? Wij worden er zo moe, hongerig en verveeld van. Dus daarom hebben wij 5 tips om lange schooldagen door te komen!

Koffie, espresso, cappuccino

Alles met cafeïne is welkom. Als ik een lange schooldag heb, vooral een die vroeg begint, heb ik echt veel koffie nodig. Dus neem een thermoskan koffie mee van thuis of haal verschillende koffietjes in de kantine. Mijn tip: begin met zwarte koffie, neem rond de middag een espresso voor een extra boost en neem aan het eind van de middag een cappuccino met iets lekkers erbij. Chocola en suiker zijn de keys voor om je laatste uurtjes door te komen.

Lekker (en veel) eten meenemen

Mijn grote ergernissen op school zijn: ik ben moe en ik heb honger. Mijn ‘moeheid’ is opgelost met alle koffie die ik net noemde. Maar mijn honger moet ik ook voorkomen, dus: neem een shitload aan lekker eten mee. Een tussendoortje voor in de ochtend, een goede lunch (goed gevuld broodje) en een lekkere snack voor in de middag. Zo kom je de dag wel door.

Met je vriendinnen zitten

Deze ergernis vergat ik te noemen: na veel lessen is mijn concentratie weg en dan verveel ik me... saai. Daarom is tip 3: ga te allen tijde bij jouw vriendinnen zitten. Zij slepen jou door deze lange dag heen en zorgen voor nog wat lol. Als je tussen de lessen door (en soms tijdens) nog met elkaar kan lachen, dan zijn die schooldagen al veel minder erg.

Comfy kleding aantrekken

Als ik iets erg vind, dan is het koud hebben op school. Ohja, of als mijn kleding niet lekker zit. Dus zorg ervoor dat je een lekker comfy setje kleding aan hebt waarmee je de schoolstoelen, die jou een houten reet geven, nog een beetje draagbaar maakt. Een heerlijke trui kan echt het verschil maken!

Oplader meenemen

And last but not least: zorg altijd dat je de oplader van je laptop en telefoon bij je hebt. De oplader van je laptop is heel belangrijk omdat zodra mijn laptop leeg is, dan is mijn concentratie gegarandeerd weg. Ik typ tijdens colleges altijd mee en dat zorgt ervoor dat ik mijn gedachten bij de les houd. Dus als mijn laptop mag echt niet leeg gaan. En daarnaast natuurlijk omdat ik op mijn laptop stiekem Facebook door kan scrollen als ik echt even een break nodig heb. Mijn telefoonoplader is ook erg belangrijk, want social media checken maakt echt mijn hoofd even leeg. Deze socialmediaboost eens in de zoveel tijd zorgt ervoor dat ik weer even vooruit kan. Need that!

Kun jij nog wel wat meer tips gebruiken?

Als jij nog steeds niet echt uit de voeten kan met studeren, hebben wij nog wel wat tips voor jou. Lees ons blog: Tips om makkelijker te studeren en wie weet hebben wij de oplossing voor jou!

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Tentamen Den Haag Studentenstad
Abonneren op