← Terug naar overzicht

Welkom in de Weimar!

auto den haag

Twee jaar geleden verhuisde ik vanuit Rotterdam naar Den Haag. Redelijk onverwachts en met een gigantische lading geluk vonden mijn vriend en ik een fantastische dubbele woning in de Weimarstraat. Volledig tegen onze verwachtingen in werden wij uit de vele geïnteresseerden gekozen en nu wonen we hier al twee jaar met ontzettend veel plezier. De Weimarstraat is een begrip in Den Haag, maar ik kende het niet voor ik hier kwam wonen. Maar nu ik er middenin woon begrijp ik het helemaal: het is hier zó leuk! In dit blog zal ik jullie vertellen over wat hier allemaal te doen is, want je kunt je gemakkelijk een paar uur vermaken in de Weimar!

Koffie

Koffie is voor mij, en een hoop andere studenten, een belangrijk onderdeel van de ochtend. Zonder koffie start ik gewoon niet heel goed op. Thuis heb ik geen fancy koffieapparaat, dus moet ik uitwijken naar de koffie in de straat. Zo is er Lolapalooza, heerlijke koffie en je kunt er ook ontbijten en lunchen. Bibienne is de eigenaresse en ze zal je altijd met een glimlach ontvangen. De koffie is niet alleen goed, het is ook een fijne plek om een paar uurtjes te werken.

Mocht je meer een theeliefhebber zijn, dan heeft de Weimar ook dát in de aanbieding. Bij Kali Tengah verkopen ze wel 90 soorten thee en kun je in het gezellige winkeltje ook lekker zitten voor een kopje thee of bakkie koffie!

Winkels

Na de koffie is het tijd om wat te struinen langs winkeltjes. Naast de Blokker en Etos heeft de Weimar ook een paar pareltjes aan winkels. Allereerst heb je De Maan is Rond, een winkel met zulke mooie spulletjes dat je er ontzettend hebberig van wordt. Je kunt hier de leukste cadeautjes kopen voor jong en oud, mooie toevoegingen aan je interieur en sieraden. 

Dan heb je een nieuwe winkel Sprinkel & Hop: het paradijs voor vintage liefhebbers. De eigenaresse struint buiten de openingstijden van de winkel vele marktjes en zolderkamers af naar de mooiste dingetjes. Je kunt er terecht voor eettafels met stoelen, vazen, kastjes, maar ook voor prachtige accessoires in huis. Het aanbod varieert enorm en de mooiste spulletjes zijn het snelste weg, dus ik ben dan ook regelmatig in het winkeltje te vinden, bang om iets moois te missen. 

Eten

Na het shoppen begin je toch wel wat trek te krijgen. Gelukkig heb je genoeg goede opties! Hummus liefhebbers kunnen hun geluk niet op bij Love & Peas. Dit Palestijnse, vegetarische restaurant staat bekend om hun geweldige hummus. Het restaurant straalt plezier en liefde uit en dat is precies wat de eigenaar wil overbrengen op de klant. Neem zeker een keer de tijd om hier te gaan eten, want het eten is fantastisch! 

Voor de borrel of een hapje eten kun je je geluk niet op bij Café Emma op het Regentesseplein. In de zomer zit je daar perfect op het terras om de laatste zonnestralen mee te pakken, maar ook in de winter is het er binnen erg gezellig. Je voelt je thuis bij Café Emma!

Ben je meer van de Vietnamese keuken dat kan dan iets verderop bij VuVu, ze bereiden ook Japanse en Thaise gerechten. Werkelijk iedereen is enthousiast over het eten van VuVu, je kunt de liefde proeven en de smaaksensatie is geweldig! Je kunt hier lunchen en avondeten, maar ze bezorgen ook. Dus heb je tijdens het lezen van dit blog trek gekregen, dan raad ik je zeker aan een kijkje te nemen op de website!

Voor een drankje na het eten raad ik je aan om eens een kijkje te nemen bij Sint Joris en de Draek aan het Koningsplein. Zelfs in de winter weten ze nog tafeltjes buiten te vullen omdat het binnen vol zit. Met een ruime keuze aan bier, wijn én heerlijk eten. Mocht je een spareribs liefhebber zijn, ze schijnen hier fantastisch te zijn!

Boodschappen

Ook voor de normale boodschappen heb je genoeg keuzes. Er is een flinke Albert Heijn, maar verderop zit ook een Eko Plaza én voor de veganisten onder ons is er ook Veggie4U. Deze winkel heeft afgelopen jaar de Beste Nederlandse Vegan (friendly) (web)Winkel 2016 award gewonnen! Je bent hier aan het goede adres als het gaat om de nieuwste vegan producten. 

Theater

Alsof er niet al genoeg te doen is, is er ook nog een theater. En wát voor een! Er is altijd een goede reden om naar Theater De Nieuwe Regentes te gaan. Van Theatervoorstellingen tot peuterdansochtenden tot festivals en filmclubs: het is er allemaal! 

Kortom, reden genoeg om een keertje langs te komen! Wanneer zie ik jou in de Weimar?

Groetjes, Rebecca

Meer studentennieuws

Abonneren op