← Terug naar overzicht

Zo maak je professionele visitekaartjes!

visitekaartjes maken

Wil je graag voor jezelf werken later en een eigen bedrijf starten? Of heb je al een eigen bedrijf naast jouw studie? Dan heb je natuurlijk het perfecte visitekaartje nodig! Wij geven jou een aantal tips om een goed visitekaartje te ontwerpen.

Wat zet je op het visitekaartje?

Voordat je met het ontwerpen van jouw visitekaartje aan de slag gaat, is het belangrijk om duidelijk te hebben wat er allemaal op moet komen te staan. Doe dit voordat je begint aan jouw ontwerp. Deze informatie over jouw bedrijf is cruciaal om op jouw visitekaartje te zetten: de naam van het bedrijf, jouw eigen naam, telefoonnummer, internetgegevens (website en e-mailadres), (eventuele) adresgegevens, het logo, eventuele payoff en een korte samenvatting van diensten en producten.

Kies een duidelijk design

Wanneer je begint aan het design van jouw visitekaartje is het belangrijk dat je altijd het doel in je achterhoofd houdt. Het allerbelangrijkste is het doorgeven van je naam en contactgegevens. Ook zorg je ervoor dat het geen overkill aan informatie of drukke vormgeving wordt. Zo krijg je een visitekaartje dat direct duidelijk maakt wie jij bent.

TIP: Zet de kerninhoud op de voorkant van het visitekaartje! Zorg dat de essentiële informatie direct te vinden en goed leesbaar is.

Wees origineel!

Een visitekaartje hoeft zeker geen standaard design te hebben. Het is juist goed wanneer jouw kaartje opvallend is! Maar maak het niet te gek, zorg dat jouw boodschap duidelijk blijft. Wanneer je origineel wil zijn met jouw kaartje kan je bijvoorbeeld denken aan: een afwijkend formaat of bijzondere snijvorm, een originele vouwvorm, een staand kaartje, een bijzonder papiersoort of bijzondere elementen zoals een kalender of liniaal.
Het moet uiteraard allemaal bij jou en jouw bedrijf passen en handig zijn voor de ontvanger!

Hulp nodig bij het opzetten van je eigen bedrijf? Maak dan eens een afspraak bij Rabobank Den Haag. Zij kunnen jou van A tot Z adviseren en je kan meteen even je visitekaartje showen ;)

Meer studentennieuws

gezond tijdens coronacrisis
Abonneren op