← Terug naar overzicht

De 5 leukste glutenvrije ontbijt- én lunchtentjes in Den Haag

Yoghurt

Aan leuke ontbijt-, koffie- én lunchtentjes geen gebrek in onze mooie stad. Maar wat als je allergisch of intolerant bent voor bepaald voedsel? Ik heb zelf coeliakie, een auto-immuun ziekte waardoor ik absoluut geen gluten kan verdragen. Eén kruimel brood is al genoeg om mij een week uit te schakelen. Daarom heb ik voor de mensen die ook coeliakie hebben óf gluten sensitief zijn op een rijtje gezet welke bij tentjes waar je het lekkerste kunt ontbijten en lunchen. Kijken jullie mee?

The Welsh Bakestone – Ontbijt, lunch én gebak

Voor de mensen met coeliakie is The Welsh Bakestone een ware hemel. Alles, maar dan ook álles is glutenvrij, omdat de eigenaresse ook coeliakie heeft. Van hele broden en roze koeken tot saucijzenbroodjes en zoveel taartjes dat je haast geen keuze kan maken.

Ze zijn onlangs verhuisd naar de Loggerstraat 11 in Scheveningen en de bakkerij is prachtig geworden, dus dat is zeker een kijkje nemen waard.

Meer informatie kijk je op de website van The Welsh Bakestone.

BitterSweetz – Ontbijt, lunch én gebak

Bij BitterSweetz is alles vrij van gluten, lactose, geraffineerde suikers en alles is vegan friendly. Je kunt hier terecht voor heerlijke pannenkoekjes, yoghurt, toast, salades, soep én gebak. Je kijkt hier je ogen uit en werkelijk alles is lekker!

Meer informatie kijk je op de website van BitterSweetz.

Bagels & Beans – Lunch

Bij iedere Bagels & Beans in Den Haag kun je terecht voor glutenvrije bagels en de salades kunnen ook glutenvrij gemaakt worden. Ze hebben een duidelijke allergenenkaart en weten goed om te gaan te gaan met mensen die glutenvrij eten vanwege coeliakie. Zo maken zij nieuwe verpakkingen open om kruisbesmetting zo klein mogelijk te houden. Dit alles is voor een goede prijs, bovenal heel erg lekker!

Meer informatie kijk je op de website van Bagels & Beans.

Yoghurt Barn – Ontbijt én lunch

Bij de Yoghurt Barn kun je, zoals de naam doet vermoeden, terecht voor heerlijke yoghurtjes. Je kunt ze van het menu kiezen, maar ook helemaal zelf samenstellen. Ze hebben de glutenvolle en glutenvrije dingen van elkaar gescheiden, waardoor de kans op kruisbesmetting heel klein wordt. Er is regelmatig te regelen dat je een glutenvrij broodje krijgt bij een bepaald menu, maar dat kan nog wel eens verschillen. Gelukkig is yoghurt met verse bramen, frambozen en chocolade on top veel lekkerder dan een glutenvrij broodje. Als je je studentenkaart laat zien krijg je ook nog eens 10% korting, hoe tof is dat?!

Meer informatie kijk je op de website van de Yoghurt Barn.

Club vers – Ontbijt én lunch

Bij Club Vers kun je (bijna) all day long glutenvrije pannenkoeken eten, maar kun je hier ook terecht voor heerlijke gebakjes én hebben ze een aantal heerlijke salades die glutenvrij te maken zijn! Club Vers houdt ook rekening met mensen die lactosevrij en suikervrij moeten eten. Voor ieder wat wils, voor een goede prijs én op loopafstand vanaf Den Haag Hollands Spoor.

Meer informatie kijk je op de website van Club Vers.

Op zoek naar glutenvrije restaurants? Ik schreef ook over mijn favoriete glutenvrije restaurants in Den Haag!

Groetjes, Rebecca

Meer studentennieuws

inflatable donut
Abonneren op