← Terug naar overzicht

Tips om makkelijker te studeren

Leuker kunnen we het niet maken wel makkelijker! Deze quote kennen we allemaal wel en is dan ook wel van toepassing op het studeren. Want eerlijk is eerlijk…studeren kan soms echt een pain in the ass zijn. Om maar even dieper in te gaan op de quote, geven wij je een aantal tips die je kunnen helpen het studeren leuker en makkelijker te maken.

#1 Planning maken

Dit is misschien het meest voor de hand liggende, maar het maken van een goede planning is the key! Het geeft je overzicht en misschien ook wel een beetje stress wanneer inzicht krijgt in wat er gedaan moet worden. Maar het zal ook heel satisfying zijn wanneer je iets kan afvinken en dichterbij de eindstreep komt.

Tip: download een app die je helpt met planningen, bijvoorbeeld de app Wunderlist. Deze applicatie is zowel beschikbaar voor desktop en smartphones. Zeker een aanrader voor alle chaoten die meer overzicht willen in hun leven.

#2 Comfortabele werkruimte

Maak de ruimte waar je gaat studeren zo comfortabel mogelijk! Het moet een plek zijn waar jij je genoeg kan concentreren en tegelijk kan inspireren. Dit zal voor iedereen anders zijn. Vaak zijn er op de campussen en hogescholen genoeg ruimtes waar je in alle rust kan studeren. Heb je geen motivatie? Lees dan onze blog: Help! Waar is mijn motivatie? voor tips om je motivatie terug te halen. 

#3 Wissel van werk

Werk niet te lang aan één specifiek ding. Door af te wisselen lees/kijk je niet over je eigen fouten heen. Natuurlijk moet je zelf bepalen wat voor jou werkt! Echter: het kan soms beter zijn om niet te lang aan een project te zitten en dit af te wisselen met andere taken. Door later terug te komen op je werk kan je met een open en vernieuwde blik hiernaar kijken en zo ook nog fouten uit je eigen werk halen.

#4 Kantoorbaan

Leuk is anders, maar zie je studie of eigenlijk huiswerk als een kantoorbaan. Probeer de dagen dat je huiswerk hebt gepland zo in te plannen als een echte kantoorbaan. Start bijvoorbeeld 9 uur in de ochtend met werken (& een grote kop koffie) tot 1 uur, las een korte break in en ga weer verder tot 5 of 6 uur. Door je tijden zo in te delen kan je effectief aan de slag en omdat je weet dat je om 6 uur klaar bent en het werk kan neerleggen. 

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Bijbaan studie Den Haag Studentenstad
Abonneren op