← Terug naar overzicht

5 x mini vakantie over de grens vanaf Den Haag met de trein

Kerstmarkt

Het schooljaar is weer in volle gang en de zomervakantie lijkt al een eeuwigheid geleden. Langzaamaan zijn we weer toe aan een nieuwe vakantie, maar november en december zijn niet bepaald de goedkoopste maanden om op een korte vakantie te gaan, laat staan met het vliegtuig. Maar gelukkig kun je vanaf Den Haag héél gemakkelijk op mooie plekjes komen en wel met de trein! Ik zocht voor je uit welke bestemmingen het best te betalen zijn in november en december.

1. Den Haag HS naar Antwerpen - Tijdsduur: 2 uur en 15 minuten

Vanaf Den Haag HS kun je één keer per uur de trein rechtstreeks naar Antwerpen Centraal pakken. In Antwerpen kun je goedkoop overnachten in het centrum. Kijk bijvoorbeeld bij het Ibis Budget Hotel, zoek AirBnB-plekjes of kijk op websites zoals VakantieVeilingen.

2. Den Haag HS naar Brussel – Tijdsduur: 2 uur 35 minuten

Vanaf Den Haag HS kun je direct door en kun je lekker blijven zitten tot je in Brussel bent. Deze trein gaat één keer per uur. Overnachten in de periode november/december in Brussel is niet het goedkoopste, maar gelukkig hebben we AirBnB, want daar kun je veel goedkoper én centraal slaapplekken scoren!

3. Den Haag HS naar Berlijn – 2x overstappen – Tijdsduur: 7 uur en 30 minuten

Berlijn in december, dat is toch helemaal fantastisch?! Aangezien je toch bijna een werkdag in de trein zit kun je het beste wat langer gaan. Ook hier is AirBnB een goede aanbeveling, maar in Berlijn zou je ook nog kunnen overwegen om in een hostel te overnachten. Berlijn heeft veel goede hostels die ook nog een schappelijke prijs per nacht vragen. Nu nog hopen dat het sneeuwt, dan is deze winter-getaway perfect!

4. Den Haag CS naar Düsseldorf – 1x overstappen – Tijdsduur: 3 uur en 15 minuten

Düsseldorf is the place to be als het gaat om kerstmarkten. Struin urenlang over kerstmarkten, geniet van heerlijk eten, drink glühwein en sla je kerstcadeaus tegen een goede prijs in. In de trein heb je immers geen bagagelimiet, dus sla je slag!

5. Den Haag HS naar Lille – 1x overstappen – Tijdsduur: 2 uur en 30 minuten

Ben je niet van de Bratwurst en glühwein? Bezoek dan eens de Franse kerstmarkten vanaf eind november in Lille, Frankrijk. Ook hier kun je veel en lekker eten, maar dan natuurlijk met een Frans tintje. Het voordeel van Lille is dat overnachten niet zo duur is als in bijvoorbeeld Dusseldorf of Berlijn. Je kunt hier voor een prima prijs in een goed hotel slapen!

Dan heb ik nog wat algemene tips:

1. Maak gebruik van je studenten-ov! Buiten de vakanties betaal je doordeweeks niet voor de trein binnen Nederland. Met een beetje een goede planning kun je bijvoorbeeld heen en weer naar Antwerpen voor minder dan 10 euro!

2. Volgens de NS International is het vaak goedkoper om in de avonduren te reizen, dus haal daar je voordeel uit!

3. Het kan bij hotels flink geld schelen als je op donderdag aan komt in plaats van vrijdag, of van zondag t/m dinsdag bijvoorbeeld. Zodra je van vrijdag t/m zondag wil overnachten in een hotel krijg je vaak de hoofdprijs. Dus als je flexibel bent, probeer dan het weekend een beetje te ontwijken. 

Zelf houd ik ontzettend van reizen, maar dat gaat toch wat lastiger als je fulltime aan het studeren bent. Maar met een slimme aanpak en wat puzzelen is er heel veel mogelijk. Waar zou jij naartoe willen deze winter?

Groetjes, Rebecca

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op