← Terug naar overzicht

Homegrown (The Hague edition) - Jozef

Jassir Jonis

Homegrown is een project waarbij we opzoek gaan naar (Haagse) studenten die in Den Haag wonen. Samen met fotograaf Jassir Jonis mag ik Haagse studenten interviewen over hun ervaringen als student, over hun interesses en hoe zij dromen waarmaken in Den Haag. Verder vind je tips over de favoriete eettentjes, bars, studieplekken, events in Den Haag.

Profiel

Naam: Jozef Wright
Leeftijd: 20 jaar
Studie: Fotografie (Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten)
Werk: 
jozefwright.com

Jozef! Hoe was je week?
Hmmm, ik had een gekke week. Ik moest een opdracht inleveren, maar ik heb uitgerekend voor de skatescene gekozen als onderwerp en de afgelopen week heeft het alleen maar geregend. Dus de dag dat ik mijn opdracht moest inleveren was het droog en heb ik snel een aantal shots genomen en verassend genoeg was mijn docent heel tevreden.

Ahhh Nice man! Hey, ik weet dat je niet heel je leven hier hebt gewoond. Waarom Den Haag?
Ik ben in Jamaica geboren en daarna ben ik naar LA verhuisd toen ik 9 was. Toen ik 18 werd, heb ik besloten om naar Nederland te verhuizen.

Maar waarom?
Omdat ik half Nederlands ben en studie is hier een heel stuk goedkoper. Dus ik had zoiets van Hello Holland. How you doin’? Plus mijn moeder heeft al de Nederlandse nationaliteit voor me geregeld, dus alles was eigenlijk makkelijker. Ik ontvang ook stufi. Toen ik hier naar toe kwam, wilde ik architect worden. Maar er was een probleem. Ik ben slecht in wiskunde.

Oeii… Wat heb je toen gedaan?
Nou, ik was superoptimistisch en ik had me aangemeld bij TU Delft. De studie was volledig in het Nederlands en ik had toen een jaar lang een intensieve Nederlandse les gevolgd. Wauw dat was echt een struggle. Ik heb wel Nederlands geleerd in 15 weken though!

Jeetje respect!
Ja, maar rond die tijd had ik ook mijn ex ontmoet en hij studeerde bij de Kunstacademie en toen was ik als hobby veel aan het fotograferen. Ik had veel tijd en leerde mezelf om te photoshoppen enzo. Toen melde ik me aan bij KABK.

Hoe is dat gegaan?
Nou, bij die introweek had ik best wel een goede ervaring, omdat een docent mijn portfolio de hemel in had geprezen. Ik was nog steeds bang, maar het was wel een positief begin. Maar het ging een beetje mis vorig jaar. Ik probeerde wat meer te ondernemen naast mijn studie, maar bij deze school is dat best moeilijk. Mijn docenten zeiden ook dat ik potentie heb, maar dat ik niet mijn opdrachten inlever. Ik zette mijn betaalde opdrachten voor mijn schoolopdrachten en toen verloor ik mijn focus.
Nu doe ik mijn jaar opnieuw en het voelt wel beter. Veel mensen hadden het tijdens het eerste jaar moeilijk. Het voelde alsof je dood ging.

Ik heb wel veel geleerd hier. Het is heel belangrijk bij KABK waarom je een bepaalde foto hebt genomen. En daar heb ik soms nog wel eens moeite mee.

Werk je nog steeds naast school?
Ja, maar school gaat voor. Maar het is best moeilijk want veel mensen betalen je niet. Men snapt niet dat er veel werk in fotografie zit. Voor elke foto heb ik minstens een uur nodig.

Wat vind je van de omgeving?
Ik haat Nederlands weer. Sorry! De stad is wel heel nice. Want je hebt iets moderns, je hebt een stukje geschiedenis en daarnaast heb je ook het strand. Een goede mix van alles!

Voel je je thuis?
Ja zeker! Dit is de eerste stad waar ik mijn eerste studio huur en studeer. Ik heb mijn eigen space en voel mij zeker thuis.

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Bijbaan studie Den Haag Studentenstad
Abonneren op