← Terug naar overzicht

Typische studenten van Den Haag

Typische studenten van Den Haag

Je zit rustig in de bibliotheek, op de hogeschool of uni en ziet weer het standaard type student voorbijkomen. De student die altijd in de bibliotheek zit voor elk tentamen, de student die werkt in de mediatheek of de student die zegt dat hij aan het studeren is maar eigenlijk gewoon aan het gamen is. Ik geef je een overzicht van de studenten die ik altijd in Den Haag tegenkom!

De student die altijd in de bieb zit

We kennen allemaal wel iemand die altijd, maar dan ook echt altijd, in de bieb te vinden is. Ruim vier weken van tevoren zit deze student al met laptop en boeken te leren voor de komende tentamens. De Centrale Bibliotheek van Den Haag gaat om 10.00 uur open op dinsdag tot en met zaterdag en sluit om 20.00 uur. Deze persoon is er natuurlijk al om 9.55 uur en wacht totdat hij naar binnen kan om een rustig plekje te zoeken. En dan kan hij gaan beginnen aan zijn verslag of met leren voor dat ene vak. Sommige studenten zitten dan ook écht tot sluitingstijd in de bibliotheek. HOW? WHY? Een beetje afleiding is ook goed voor je ;). En mocht het dan echt een keer moeten, zorg dan in ieder geval voor een goede break buiten de bieb. Het lekkerste broodje bal of kroket van Den Haag vind je bijvoorbeeld bij Dungelmann. Een echte aanrader!

De last minute student

Iedereen kent ook wel de student die op het laatste moment pas begint aan zijn opdrachten. Dinsdag begint deze student aan zijn verslag dat hij woensdag moet inleveren. Eitje toch? Misschien niet! Je zal zien dat er van alles misgaat... Dat verslag kost toch meer tijd dan verwacht, de printer doet raar en je kan geen snelbinder vinden. Doordat deze student veel te laat aan zijn opdrachten begint, kan je hem vaak op centrale plekken vinden. In de Stationshuiskamer bijvoorbeeld, om snel wat te eten voordat hij de trein in stapt.

De het-komt-vanzelf-wel-goed-student

Dan zijn er ook nog de studenten die alles uitstellen. Je kent vast wel iemand die zegt dat hij ’s avonds alvast gaat leren voor het vak van volgende week. Toch zit hij die avond gewoon in de Millers met zijn vrienden. Hij denkt natuurlijk dat hij nog genoeg tijd heeft. Dus hij gaat twee dagen voor het tentamen even naar een studieplek of naar de bibliotheek om te leren. Veels te laat natuurlijk! Je hebt ook de groep studenten die samen willen leren of een project moeten maken. Maar voor je het weet zit je opeens met z’n allen te eten bij Eazie. En iedereen is plotseling vergeten dat er nog groepswerk gedaan moet worden… oeps!

Er zijn genoeg type studenten in de stad die je vaak tegenkomt. Lees onze blog: Deze types kom je sowieso tegen tijdens je studententijd voor meer types studenten. Welk type student ben jij?

Niks missen? Like onze Facebookpagina en wij zorgen ervoor dat je niks mist tijdens jouw studententijd!

Meer studentennieuws

Bijbaan studie Den Haag Studentenstad
Abonneren op