← Terug naar overzicht

Vijf handige tools om te ondernemen naast je studie

Vijf handige tools om te ondernemen naast je studie

Ben jij bezig met een studie, maar kan je niet wachten om te beginnen met ondernemen of ben je al bezig met ondernemen? Lees dan snel verder! Ondernemen naast je studie is niet niks, daarom zijn handige tools zeker welkom. In deze blog vind je vier handige tools die onmisbaar zijn!

Ikgastarten.nl

Op ikgastarten.nl staat alle informatie over ondernemen die je nodig hebt. Je vindt er bijvoorbeeld stappenplannen voor het schrijven van verschillende ondernemingsplannen en andere handige, actuele tips. Ook vind je er informatie over financiën, verzekeringen en het ondernemen in verschillende branches.

Dropbox

Dropbox is de perfecte tool om veel bestanden op te slaan, te delen en te bewerken op alle apparaten die in je rugzak zitten. De website en app zitten beide zo in elkaar dat het ontzettend overzichtelijk is waar al jouw bestanden staan. Wat vooral erg voordelig aan Dropbox is, is dat je als ondernemer de rechten over verschillende documenten kan verlenen. Dit is per map in te stellen. Wil je bestanden delen met personeel of klanten? Dan is dit een handige tool. Als je deze rechten weer wil ontnemen, dan is dit met een muisklik geregeld en blijven jouw bestanden veilig binnen jouw bedrijf.

Rabobank Cijfers & Trends

De Rabobank doet al 40 jaar marktonderzoeken en deelt dit met heel Nederland. Als startende ondernemer is dit waardevolle kennis zelf lastig te vinden. Via de website van Rabobank kan je aan de hand van een menu de sector en branche selecteren. Hier vindt je relevante branche-informatie die te gebruiken is voor je ondernemingsplan of tijdens het ondernemen.

Rabobank SmartPin

Met deze app van de Rabobank kan je klanten veilig en snel laten pinnen via jouw smartphone of tablet. Een echte uitkomst voor ondernemers dus! Ook installeer en gebruik je het makkelijk. Je download eerst de Rabo SmartPin app en activeert hem. Vervolgens koppel je de kaartlezer (die je bij de Rabobank kunt aanvragen). Je bent nu helemaal klaar om je klanten veilig en snel via je smartphone of tablet te laten betalen!

Wunderlist

Wunderlist is een app waar je verschillende to-do lijstjes kan maken en delen met anderen. De app biedt zelfs mogelijkheden om anderen taken toe te wijzen en met andere mensen te chatten via de app. De app is perfect om het overzicht te bewaren over jouw studie en onderneming. De app is beschikbaar voor: iOS, Android, Windows en Chrome.

Ondernemennaastjestudie.nl

Ondernemennaastjestudie.nl is een website speciaal gericht op studenten die willen ondernemen of al bezig zijn met ondernemen. De belangrijkste dingen zijn voor je uitgezocht en onderverdeeld in vier onderwerpen: bedrijf of hobby, starten met ondernemen, KvK en Belastingdienst, ondernemen en studeren. Wil je meer informatie of gewoon tips over ondernemen naast je studie? Neem dan zeker een kijkje!

Meer studentennieuws

gezond tijdens coronacrisis
Abonneren op