← Terug naar overzicht

Tips om te hospiteren

Heb jij eindelijk dé ideale kamer gevonden? Maar moet je je eerst nog door een hospiteeravond heen worstelen? Wij hebben de beste tips voor jou op een rijtje gezet, zo moet jij het wel worden…

Research

Het allerbelangrijkste is dat je goed voorbereid bent. Op het moment dat jij je inschrijft voor die hospiteeravond, gaat iedereen jou meteen checken. Zorg er dus voor dat jouw social media de bewoners niet afschrikt. Tuurlijk mag het lekker studentikoos zijn, maar check je profiel wel even voor de zekerheid. Dit is ook een goede reden om hun profiel te bekijken: wat vinden zij normaal en wat vinden ze te gek? Nu kun je gelijk kijken of zij ook een beetje bij jou passen.

Vragen, vragen en nog eens vragen

Je kunt natuurlijk verwachten dat er vragen aan je gesteld gaan worden. Maak een lijstje voor je zelf met de mogelijke vragen en verzin alvast je antwoorden. Je wil natuurlijk niet met je mond vol tanden staan, zonder dat je iets kunt zeggen. Maar pas op: maak je antwoorden niet té politiek correct, je wil niet nep of schijnheilig overkomen. Tip: verzin zelf ook een paar vragen, als je deze stelt, dan laat je initiatief zien.

De hospiteeravond

Trek een leuk outfitje aan, zoek alle gegevens op en zorg dat je op tijd bent. Vertraging? Bel dan even, je wil niet ongeïnteresseerd of ongeregeld overkomen. Denk erover na of je misschien een flesje wijn mee moet nemen. Probeer je (misschien) aankomende huisgenoten wel goed in te schatten. Vinden ze dit leuk en lief? Of vinden ze dit slijmerig?

Lekker socializen

Als je binnenkomt kun je jezelf het beste aan iedereen voorstellen, zo kom je sociaal over. Ga niet achterin in een hoekje zitten, maar eis ook niet alle aandacht. Wees gewoon jezelf, maar dan wel de enthousiaste, sociale versie. En vergeet niet om met elke bewoner even een praatje te maken!

Wat vind jij zelf?

Ook totaal niet onbelangrijk: wat vind jij zelf?! Bedenk ook even of jij het huis wel leuk en mooi genoeg vindt. Vind jij de bewoners wel aardig? Het gaat natuurlijk niet alleen om wat zij van jou vinden, maar ook wat jij van hun vindt. Als niet beide partijen enthousiast zijn, dan wordt het sowieso niets.

Hospiteerse!

Heel veel succes met hospiteren, hopelijk helpen deze tips jou op weg! Ben je het toch niet geworden? Niet getreurd, er zijn nog veel meer kansen. Kijk even in ons kameraanbod en wie weet word jij het volgende keer wel!

Meer studentennieuws

Abonneren op