← Terug naar overzicht

De 4 zomerse hotspots van Den Haag

Heb jij ook zo je vaste plekjes waar je heen gaat in de zomer? Dan ben je niet de enigste. Toch is het leuk af en toe wat nieuws te proberen. Daarom ging ik op onderzoek uit en kom ik met een lijst van vier hotspots waar jij deze zomer door kunt brengen.

‘De Tuin’ van de Eatcompany

De meeste kennen de Eatcompany alleen van het filiaal midden in de stad tegenover ‘The Sting’. Hier kun je terecht voor hele lekkere uitgebreide broodjes, smoothies, koffies en nog veel meer. Nu kwam ik er voor het laatst achter dat de Eatcompany nog een filiaal in de stad heeft. Tegenover de Albert Heijn in de Torenstraat. Dit filiaal is veel groter (en heel leuk ingericht) maar heeft daarnaast ook nog eens een ‘tuin’. Hier staan leuke banken en picknicktafels en heb je (in tegenstelling tot het ander filiaal) de hele dag zon. De perfecte plek om lekker een bakkie te doen dus.

De Duinen

We vergeten af en toe dat er dichtbij huis ook erg veel moois te vinden is. Onze duinen zijn namelijk geweldig om doorheen te fietsen of om samen met iemand doorheen te wandelen. Ook zijn er veel plekken met picknicktafels waar je lekker in de zon kunt gaan zitten. Wil je er dus even een middagje tussenuit? Neem dan wat lekkers mee en ga de duinen in.

Het meer van Madestein

Madestein is een superleuk park/bos in de buurt van Loosduinen. Hier heb je naast een groot meer het Partycentrum Madestein zitten. Toevallig is dit meer een (best onbekende) hotspot in de zomer. In dit meer kun je namelijk lekker zwemmen en op het gras op een handdoekje chillen de hele dag. Daarnaast mag je hier ook barbecueën, waardoor je na een dagje in de zon samen met je vrienden gezellig kunt blijven hangen om te gaan eten. Het leuke van deze plek is ook dat het veel rustiger is dan het strand. Daarnaast is het water veel warmer wat het voor de meeste leuker maakt om een duik te nemen. 

Het dakterras van de ‘Quantum’

Op de meest zonnige dagen zie je iedereen op de Grote Markt gedurende de dag langzaam naar de straatkant verplaatsen om de laatste zonnestraaltjes mee te pakken van de zon die achter de gebouwen verdwijnt. Nu hoeft dit niet meer. Vlak naast de Grote Markt is namelijk een nieuwe horecagelegenheid geopend in de oude Kwantum. Genaamd: Quantum. Hier kun je op het dakterras genieten van heerlijke burgers en cocktails. Met als grootste voordeel: in de middag zit je nog een uurtje of twee langer in de zon ;).

Benieuwd naar wat je nog meer kunt doen deze zomer? Onlangs schreef ik ook een blog over de 4 dingen die je op Scheveningen gedaan moet hebben.

Meer studentennieuws

Typische studenten van Den Haag
Sundays
Abonneren op