← Terug naar overzicht

De lekkerste vliegensvlugge BBQ-gerechten

De 'R' is uit de maand dus dat betekent dat de lente en zomer er weer aankomen. Deze twee jaargetijden staan altijd vol met leuke dingen, zoals lekkere barbecueën. Er gaat niets boven buiten zitten met wat vrienden of vriendinnen, onder het genot van een overheerlijk hapje en drankje. De drankjes zijn zo gehaald in de supermarkt maar wat gooi je op de barbecue? Wij hebben voor jou een aantal eenvoudige maar heerlijke gerechten bedacht. Lees dus snel verder!

Gemarineerde kipsaté

Laten we beginnen met een echte classic: de kipsaté. Saté is namelijk een bekend barbecuegerecht over de hele wereld. Ondanks deze bekende status willen wij hem toch even noemen op ons lijstje. Haal wat kipfilet, marinade (ketjap en kruiden) en wat houten stokjes om de stukjes aan te rijgen. Snijd de kipfilet in kleine blokjes, marineer de blokjes en rijg ze aan de spiesjes. Zo heb je binnen no-time een groot aantal overheerlijke spiesjes kipsaté. De marinade goed laten intrekken en grillen maar. Een kind kan de was doen toch?

Homemade broodje hamburger

Een andere klassieker in de barbecue wereld maar wederom erg makkelijk is om te maken. Bij de supermarkt haal je gehakt, hamburgerkruiden, broodjes, sausjes, sla en tomaat. Vervolgens kneed je zelf het gehakt met de kruiden tot een aantal hamburgers. Deze hamburgers gaan op de grill en terwijl deze burgers lekker sappig worden, kan jij alvast de broodjes opensnijden en beleggen met sla en tomaat. Vervolgens gaan de burgers op het broodje, nog een beetje saus en klaar is kees. Easy toch? P.S. Voor de liefhebbers van dit gerecht. Neem wat cheddar kaas en bacon om de hamburger een extra dimensie te geven.

Een gezonde salade om alles een beetje te compenseren

Tot slot een gerecht wat altijd perfect bij een barbecue past. Ik ga nu niet vertellen wat voor salade je in elkaar moet flansen, want als man zijnde weet ik daar eerlijk gezegd niet heel veel vanaf. Wel weet ik dat het tijdens het barbecueën erg lekker is om tussen al het vlees en brood door, ook wat vitaminen naar binnen te krijgen. Maak daarom altijd een lekkere frisse salade om de barbecue compleet te maken.

Tot zover dit artikel over een aantal vliegensvlugge en budgetvriendelijke barbecuegerechten. Het hoeft allemaal niet zo duur te zijn en het staat ook nog eens razendsnel op tafel. Bel je vrienden en vriendinnen en prik samen een datum, want de barbecuetijden komen eraan!

Meer studentennieuws

Nederland
Abonneren op