← Terug naar overzicht

De 3 plekken voor shared dining in Den Haag

Ben jij ook zo een foodlover? Dan weet ik dat jij de volgende 3 restaurants he-le-maal te gek gaat vinden. Op deze plekken kun je met je lover, vrienden en/of familie terecht voor een avondje ‘shared dining’. Hierbij bestel je kleine gerechtjes voor de tafel die je samen kunt delen. Ik zeg: ‘sharing is caring’. Dus lees snel verder…

Jamey Bennet

Ook wel ‘de internationale huiskamer van Den Haag’. Hier kun je veel verschillende soort mensen ontmoeten. Van expats tot locals. De sfeer is relaxed maar het restaurant heeft ook een luxe tintje. In de avond kun je hier genieten van kleine gerechtjes, welke allemaal geïnspireerd zijn op populaire gerechten uit het buitenland. Geen enkel gerecht is standaard, en er wordt veel aandacht besteed aan bijzondere smaken. Wil je dus een avondje goed genieten van met zorg bereid eten? Dan zou ik hier snel een keertje naartoe gaan. Jamey Bennet bevindt zich in de buurt van de Oude Molstraat. Lekker dicht van het centrum dus.

Mijn favoriete gerechtje: De Thai Beef Rib-Eye met cashewnoten, peper, koriander en limoensaus.

Milú

Toch wel een van de populairste spots voor ‘shared dining’ in Den Haag. Milú bevindt zich achter de grote kerk naast de grote markt. Hier kun je heel de dag door kleine gerechtjes bestellen. Van mini hamburgertjes en pizza tot sushi en beef theriyaki. Allemaal net zo lekker. Daarnaast maakt de inrichting van het restaurant het erg leuk hier te zitten. Loop vooral eens langs om te kijken waarom ik er zo enthousiast over ben.

Mijn favoriete gerechtje: de Dragonroll sushi met krokante gamba, avocado, pho en een frisse salade. 

Hortus

Ben je zelf vegetarisch of wil je graag met iemand uiteten gaan die dat wel is? Dan is Hortus de perfecte plek. Het is niet alleen een ontzettend mooi restaurant. Het heeft ook een geweldig lekker menu, zelfs voor als je geen vegetariër bent. Er worden heerlijke gerechtjes aangeboden zoals Curry’s, gado gado, ravioli en nog veel meer. Hortus is gevestigd in een mooi pand aan het Anna Pauwlonaplein in Den Haag. In tegenstelling tot de bovenste twee restaurants betaal je bij de Hortus voor de meeste gerechtjes dezelfde prijs. Namelijk: 8,50. 

Mijn favoriete gerechtje: de ravioli. Gevuld met pompoen met een romige saffraan saus.

Meer studentennieuws

Typische studenten van Den Haag
Sundays
Abonneren op