← Terug naar overzicht

4 dingen op Scheveningen die je moet doen deze zomer

We leven niet voor niets in: ‘de mooiste stad achter de duinen’. Als trotse inwoners van Den Haag zijn we gezegend met een woonplek in de buurt van de zee. Naast lekker een vissie happen bij Simonis of chillen op het strand is er nog veel meer leuks dat je op Scheveningen kunt doen. Ik ging op onderzoek uit en vond 4 activiteiten die je sowieso moet doen deze zomer. Maak wat tijd vrij, trommel wat vrienden op en lees snel verder what to do…

Suppen

Zelfs voor alle onhandige snuiters onder ons is suppen superleuk om te doen. Je hebt enkel een surfboard en een peddel nodig. Deze kun je huren bij Hartbeach of Solbeach. Wanneer jij jezelf en deze spullen het water in hebt gekregen, is het de truc om op je surfboard te blijven staan en jezelf rond te peddelen. Hier kun je nog best wat snelheid mee maken.
Ben je een echte waaghals? Dan probeer je op de golven te blijven staan. Ben je net zo onhandig als ik? Dan kun je er ook voor kiezen op je knieën te blijven zitten voor meer evenwicht.

Tip: ben je nog een beginner? Vraag dan of er iemand van het personeel mee kan gaan en pas natuurlijk ook altijd op met heftige golven! 

Barbecueën aan het strand

Wie is er nou geen fan van barbecueën in de zomer? Nog leuker is dat je dit in Scheveningen ook op het strand kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld bij: Zanzibar of Solbeach een BBQ-menu bestellen. Je kiest dan voor een vlees-/vis-/vega- of mix-menu en krijgt dan je eigen barbecuetje op tafel. Erg lekker en ook nog eens superleuk om te doen.

Schevenings nieuwste Zipline en reuzenrad

Dat er in de zomer van 2016 opeens een groot draaiend ding op de Pier stond, is de meesten niet ontgaan. Toch hoor ik van veel mensen dat ze nog steeds een keer een ritje in het reuzenrad moeten maken. Ondanks dat ik een schijterd met hoogtevrees ben, kan ik je vertellen dat een ritje in dit reuzenrad het meer dan waard is.
Daarnaast is er sinds 1 april 2017 nog een attractie bij op de pier: de Zipline. Helemaal te gek voor de echte speedfreaks. Deze zipline is namelijk op 60 meter hoogte gespannen vanaf de bungee jump op de Pier tot aan de zijkant hiervan. Er zijn twee ziplijnen gespannen waardoor je  tegelijk met een vriend of vriendin naar beneden kan sjezen.

‘Unlock Scheveningen’ – Escaperoom

Omdat het weer in Nederland nogal snel om kan slaan, is het leuk om te weten dat Scheveningen vorig jaar een escaperoom rijker is geworden. Namelijk: ‘Unlock Scheveningen’. Hier moet je samen met je groepje door middel van opdrachten codes ontrafelen om zo weer een weg naar buiten te vinden. Zelf heb ik deze escaperoom ook gedaan en ik vond hem erg leuk en vooral heel spannend! Binnenkort openen de makers van deze escaperoom nog een versie in Scheveningen genaamd: ‘The Mummy’. Mocht je iets leuks willen doen op je regenachtige middag, dan is dit ook zeker een aanrader.

 

Meer studentennieuws

Halloween pompoen
Abonneren op