← Terug naar overzicht

BUDGETPROOF: gezonde recepten

Soms heb je even wat minder geld op zak... Dan is het fijn te weten dat je ook voor weinig geld een maaltijd op tafel kunt zetten! Wij vinden het steeds belangrijker om gezonder en gevarieerd te eten (het liefst zonder toevoegingen als e-nummers en suiker), dus daarom speciaal voor jou: 4 goedkope, gezonde recepten. 

Recept nummer 1: pasta met spinazie/boursin saus en kip:

Dit recept is super simpel en erg lekker. Dit heb je nodig:

 • Pasta naar keuze (bijvoorbeeld volkoren penne)

 • Een groot pak spinazie a la boursin (spinazie met boursin roomkaas saus)

 • Kip (ongeveer 400 gram)

 • Bakje cherrytomaatjes

Bereiding: je kookt de pasta volgens de verpakking. Wanneer het water kookt gooi je ook de spinazie in een pan of in een kommetje voor in de magnetron. Vervolgens gooi je na een paar minuten stukjes kipfilet in de pan. Wanneer de pasta, kip en spinazie klaar zijn gooi je alles bij elkaar in de pan met kipstukjes. Gooi er nog een handje (door midden gesneden) cherrytomaatjes bij. Even meebakken, beetje zout en peper erbij en tada. Een heerlijke pasta.

Porties: je kunt hier ongeveer 2 porties mee maken. LET OP: je houd wat pasta over.

Prijs per portie: ongeveer 3,50 euro.

Recept nummer 2: Wraps met falafel en Griekse yoghurtsaus met munt:

Ook dit recept is in een handomdraai gemaakt. Wat je nodig hebt:

 • Tortilla wraps (8 stuks)

 • Falafels (kant en klaar te vinden in het vak met vegetarisch vlees)

 • Bakje Griekse yoghurt

 • Verse munt

 • Zakje sla

Bereiding: je gooit de falafels een paar minuten in de pan. Legt wat wraps op een boordje in de magnetron (1 minuut) en vermeng een deel van de munt met de yoghurt. Deze breng je op smaak met wat peper en zout. Waarna je de wrap bestrijkt met de yoghurt en afmaakt met wat sla en de warme falafels. Echt een heerlijke combinatie.

Porties: Je kunt hiermee twee porties maken. LET OP: je houd een aantal wraps over.

Prijs per portie: 3,18 euro.

Recept nummer 3: Couscous met gehakt, groenten en beetje soja saus:

Veel sausjes en kruidenmixen bevatten veel suiker en e-nummers. Voor sommigen is dit geen probleem. Voor anderen iets wat ze graag vermijden. Daarom een (niet op en top gezonde) tip: sojasaus. Sojasaus wordt veel bij sushi gegeten. Het heeft een lekkere aparte smaak. Het enige probleem is dat er veel zout in zit, maar verder is het wel suikervrij! Het is wel verstandig om maar een klein beetje te gebruiken.

 • Couscous

 • Gehakt

 • (Oosterse, Thaise) wok-groenten

 • Soja saus

Bereiding: bereid de couscous volgens de verpakking. Gooi ondertussen het gehakt in een pan met wat paprikapoeder, zout en peper. Bereid in een andere pan de wok-groenten. De couscous is in ongeveer 10 minuten klaar. Het gehakt en de wok-groenten in een paar minuutjes. Gooi als alles klaar is een scheutje soja saus over de couscous en klaar is kees. Een gezonde, makkelijke en goedkope maaltijd.

Porties: Met dit recept kun je ongeveer 2 porties maken. LET OP: dan houd je wel couscous over.

Prijs per portie: ongeveer 3,46 euro.

Recept nummer 4: Zoete aardappelfrietjes met kip gevuld met mozzarella en pesto:

Wat heb je nodig voor dit recept:

 • Zoete aardappelen (1 zak)

 • Kipfilet (ongeveer 400 gram)

 • Een zakje mozzarella

 • Potje groene pesto

Bereiding: voor dit recept heb je een oven nodig. Verwarm deze voor op 230 °C. Snij de zoete aardappel in reepjes. Besprenkel deze met olijfolie, paprikapoeder, zout en peper. Doe deze vervolgens 35 minuten in de oven. Iedere 10 minuten even omdraaien. Snij een horizontale lijn in de kipfilet. Vul deze vervolgens met mozzarella en pesto. Doe deze voor ongeveer 10-15 minuten gaar laten worden in de pan. Goede combinatie met de frietjes erbij.

Porties: Hier kun je ongeveer 2 porties mee maken.

Prijs per portie: ongeveer 3,67 euro

Vind je het interessant hoe je budgetproof kan leven? Lees dan ook deze blog over hoe je buiten deze recepten jezelf kunt omtoveren in een budgetproof-kok!

Meer studentennieuws

gezond tijdens coronacrisis
Abonneren op