U bent hier

Huisartsen in Den Haag

Als je in Den Haag gaat studeren en wonen, is het verstandig een huisarts in Den Haag te hebben. Mocht je last krijgen van gezondheidsklachten, dan weet je zeker dat je bij iemand terecht kunt. Sinds 2006 vergoeden de meeste zorgverzekeraars bovendien alleen als je een huisarts hebt in de gemeente waar je staat ingeschreven. Als je naar een andere huisarts gaat die niet aangesloten is bij jouw zorgeverzekering, dan betaal je een passantentarief dat hoger is dan een bezoek aan je eigen huisarts.

Huisarts in Den Haag vinden

Wil je van huisarts veranderen, bijvoorbeeld omdat je nu in Den Haag bent gaan studeren? Dan kan dat. Je hoeft hierbij niet, net als bij het overstappen van zorgverzekering, op een nieuw kalenderjaar te wachten. Allereerst is het belangrijk om een huisarts in Den Haag te vinden, waar jij je prettig voelt. Vraag ook om je heen bij welke huisarts andere zitten, wellicht kunnen zij hun eigen huisarts aanraden.

Tip: vind ook een tandarts in Den Haag

Waar op letten bij keuze huisarts

Kijk sowieso eerst of de huisarts wel nieuwe patiënten aan neemt. Controleer of de huisarts een BIG registratie heeft en of de huisarts is aangesloten bij jouw zorgverzekeraar. 

Veranderen van Huisarts

In Nederland mag je vrij van huisarts veranderen, op elk moment dat jij wil. Als je van huisarts wilt veranderen dan kun je je inschrijven bij je nieuwe huisarts, mits deze natuurlijk nieuwe patiënten aanneemt. Veel huisartsen werken tegenwoordig met een zogenaamd 'digitaal dossier'. Als je je inschrijft bij een nieuwe huisarts worden automatisch je gegevens digitaal opgevraagd bij je oude huisarts. Om er zeker van te zijn dat je dossier doorgestuurd wordt, kun je altijd even je oude huisarts bellen en vragen of ze de aanvraag voor je dossier van je nieuwe huisarts ontvangen hebben. Je bent niet verplicht een reden op te geven waarom je van huisarts verandert.

Tip: heb je moeilijkheden bij het overstappen naar een andere huisarts, dan kun je jouw tip of signaal melden via Consuwijzer.nl

Huisartsen in Den Haag
 

AlettaZorgt

Hoe gezond je bent, wordt bepaald door hoe je je voelt en kunt omgaan met zaken zoals werk, school, familie en financiën. We werken met jou aan je gezondheid, want we zien jou! Je krijgt bij ons alle zorg die je gewend bent en een beetje meer. Spreekt dit jouw aan bel of mail ons dan via onderstaande gegevens. 

Asmansweg 8E. 2571 BK Den Haag
info@alettazorgt.nl
070-3606040
www.alettazorgt.nl/huisartspraktijk

Lees ook

soa test
soa-test
Abonneren op