← Terug naar overzicht

Op zoek naar een stage? Teo vertelt je hoe hij 'm vond bij Nétive!

netive stagiair

Onlangs sprak ik met Teo, student Informatica, die bij Nétive terecht kwam tijdens zijn stage en daar nu - naast zijn studie - nog steeds werkt! Ik stelde hem vragen over hoe hij het vinden van een stage heeft aangepakt, hoe zijn stage verliep en wat hij hierna wilt gaan doen. Lees je mee?

Hoi Teo, Bedankt voor je tijd! Vertel; je moest stagelopen tijdens je studie. Hoe ging jij op zoek?

Ik ben vooral online gaan zoeken, maar ik ben uiteindelijk terecht gekomen bij een stagebemiddelingsbedrijf. Zij hebben toen Nétive aangedragen, waarna ik op bezoek ben gegaan. Het was een heel leuk en open gesprek en ik merkte direct dat er een klik was tussen mij en de mensen van Nétive! 

Had je van te voren dingen bedacht die je graag zou zien bij een bedrijf en in de vacature?

Eigenlijk stond ik overal voor open. Ik had op school al wel de basis geleerd en wilde heel graag beter leren, dus dat vond ik wel belangrijk als ik zou gaan stagelopen.

En toen kwam je bij Nétive terecht! Hoe vond je het?

Super goed, ik heb heel erg veel geleerd, meer dan ik had verwacht. Zelfs nu leren we op de studie dingen, die ik dan al weet vanuit mijn stage. Ook vond ik het fijn dat de mensen waar ik mee werkte mij echt zagen als onderdeel van het team. Zo kon ik hen ook wat leren!

Netive is ‘Great place to work’. Wat houdt dat in en wat merk je ervan?

Een Great Place To Work staat eigenlijk voor dat je als werknemer met plezier werkt en ook trots bent op het bedrijf waar je voor werkt. Het is een bedrijf met minder dan 50 werknemers, maar toch willen ze graag de tijd en moeite stoppen in iedere werknemer. Nétive vindt het heel belangrijk dat iedereen het leuk vindt om naar zijn of haar werk te gaan. Ik merk er heel veel van, want dagelijks wordt de focus op iedereen gelegd. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd wat ze nodig hebben om een bepaald doel te bereiken. Dat was ook zo voor mij als stagiair.

Inmiddels is je stage voorbij en werk je parttime bij Nétive. Hoe combineer je dit met je studie?

Tijdens de eerdere jaren van mijn studie had ik al vaak één dag in de week vrij. Uiteindelijk had ik nog minder lessen, waardoor ik nog meer tijd over had. Toen werd mij aangeboden om te werken bij Nétive. Superfijn, want ik kan gewoon aangeven wanneer ik bijvoorbeeld een week wat minder kan werken. Voor Nétive staat het behalen van mijn studie op nummer 1, dus is dat absoluut geen probleem.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag voor jou er uit?

Iedereen is er vaak al iets voor negen uur 's ochtends. Iedereen pakt dan een kopje koffie of thee, waarna we altijd de dag beginnen met de daily standup. Hierin vertelt iedereen wat hij of zij vandaag gaat doen, hoe ze dat gaan aanpakken en wat ze daar voor nodig hebben. Als je iets van iemand nodig hebt dan kun je dat bespreken met elkaar. Vervolgens ga ik eventjes één op één zitten met mijn senior. Dan hebben we het over of de opdracht goed gaat. Heb ik nog iets extra's nodig, begrijp ik iets niet? Dan kan hij daar gelijk mee helpen. Vervolgens werken we tot een uur of 12, waarna we met iedereen gezamenlijk gaan lunchen! Daarna drinken we nog even een kopje koffie of thee, en gaan we daarna weer aan de slag tot 5 uur! Als je graag werkt aan extra dingen om meer te leren dan heb je daar aan het einde van de dag tijd voor. 

Hoe wordt er mee gedacht in jouw ontwikkeling? Krijg je de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren?

Iedereen krijgt een aantal uren per week die hij of zij zelf mag inrichten om daar persoonlijk van te groeien. Dit kan zijn in de vorm van een cursus of het leren van een nieuwe programmeertaal. Ik vind mijn werk zo leuk en kan daar zoveel van leren dat ik momenteel eigenlijk niet bezig ben met iets nieuws. Als ik iets anders wil leren dan kan ik dat ook in mijn vrije tijd doen. Op werk wil ik gewoon verder werken aan mijn opdrachten, want dat vind ik ook heel leuk om te doen!

Voel je je onderdeel van het bedrijf?

Ja zeker wel! Dat was al zo toen ik nog stagiair was, maar nu als echt volwaardig medewerker des te meer. Er wordt om mijn mening gevraagd tijdens werksessies en ik kan ook echt bijdragen aan het werk. Ook spreek je iedereen van het bedrijf regelmatig omdat er veel activiteiten worden georganiseerd waar iedereen aan mee doet. Zo zit je niet alleen met je eigen team te werken, maar leer je iedereen kennen. Zo weet je ook naar wie je kunt als je een vraag hebt over een bepaald aspect, en weten ze mij te vinden als ze iets willen weten. 

Zit je hier goed op je plek?

Absoluut! Ik ga met veel plezier naar m'n werk, ik heb leuke collega's en ik vind het werk heel leuk. Ik ben erg blij dat ik na mijn stage mocht blijven werken!

Welk advies zou jij studenten geven als ze op zoek zijn naar een stage?

Goed online zoeken, veel sollicitaties versturen, maar bovenal: doe het gewoon! Misschien sluit een vacature niet helemaal aan bij jouw wensen voor een stageplek, maar staan ze daar heel erg open voor een aangepaste opdracht. En als je de klik niet voelt, of zij vinden het toch geen goede match, dan is dat ook niet erg. Je hebt weer ervaring opgedaan en je zoekt weer verder. Bij Nétive zijn ze altijd op zoek naar stagiairs en begeleiden ze echt supergoed! Dus mocht je nog op zoek zijn, dan kun je altijd een kopje koffie komen drinken! ;-)

Als je straks bent afgestudeerd, wat wil je dan doen?

Ik ben nu aan het zoeken naar een afstudeeropdracht. Het lijkt me heel leuk om dat bij Nétive te doen, maar ergens weet ik ook dat het heel goed is als ik leer hoe het allemaal gaat in een ander bedrijf. Daarom wil ik ergens anders mijn afstudeeropdracht uitvoeren. Na deze studie zou ik graag nóg meer gaan leren en ben ik van plan om een master te gaan doen. Mocht Nétive mij daarna weer willen en een plek voor mij hebben dan zeg ik daar zeker geen nee tegen! Ik heb het echt heel erg naar m'n zin, voel me gewaardeerd en leer iedere dag!

Ben jij ook op zoek naar een stage of afstudeerplek? Dan ben je altijd welkom bij Nétive om een kopje koffie te drinken! Direct solliciteren op een stagevacature bij Nétive kan! Heb je je CV nog niet helemaal af? No worries, wij vertellen je hoe je een goed CV maakt!

Meer studentennieuws

winter utrecht
Abonneren op