Skip to main content

Zorg voor jezelf in 2020!

De zomervakantie lijkt al een eeuwigheid geleden en de herfst is in volle gang. Het is raar, maar we hebben nog maar zo'n 2 maanden voordat 2020 van start gaat. Het moment waarop iedereen volle bak aan het sporten slaat, gezond gaat eten, beter z'n best gaat doen tijdens de studie en ga zo maar door. Maar vóórdat je aan de slag gaat met je goede voornemens, moet je eerst iets anders doen... En dat is goed voor jezelf zorgen!

Zorgverzekering voor 2020

De laatste weken van het jaar word je overspoeld met reclames van zorgverzekeraars. Want iedere zorgverzekeraar biedt het beste voor jou, voor de beste prijs én ze willen jou als klant. Het voelt altijd een beetje gedwongen, waardoor je geneigd bent om in het nieuwe jaar door te gaan met je huidige verzekeraar. Maar dat is niet zo verstandig.

Waarom een nieuwe zorgverzekeraar?

Alle zorgverzekeraars veranderen ieder jaar de basisverzekering, maar ook de aanvullende verzekering. Dus het zou goed kunnen dat de voorwaarden waar jij in 2018 helemaal achter stond, in 2020 helemaal niet meer van toepassing zijn. Dus wil je graag bij je huidige verzekeraar blijven, dan is het toch heel verstandig om de voorwaarden van de premie voor 2020 er eventjes bij te pakken! 

Waar moet je op letten?

Je moet op heel veel dingen letten. Heb je een slecht gebit? Dan kan het op jaarbasis goedkoper zijn om je tandartsmodule wat hoger te zetten. Ben je een 20-jarige vrouw en word je in de eerste helft van het aankomende jaar 21? Als je de anticonceptiepil gebruikt, is de kans groot dat de pil vanaf je verjaardag niet meer wordt vergoed. Er zijn verzekeraars die het tot je 21e vergoeden, en andere verzekeraars vergoeden het vanaf je 21e. Word je pas in de tweede helft van het jaar 21, dan is het goedkoper om in 2021 je zorgverzekering aan te passen. 

Ook wordt er ieder jaar bepaald welke medicijnen er vergoed worden in de basisverzekering en in de aanvullende verzekering. Dat jouw medicatie vorig jaar werd vergoed, zegt niets over het aankomende jaar. Dus doe daar goed onderzoek naar. Kom je er niet helemaal uit? Dan kun je altijd contact opnemen met de betreffende verzekeraar.

Welke zorgverzekeraar past bij mij?

Bij iedereen past een andere zorgverzekering. De een zit nooit bij de huisarts, de ander zit er regelmatig. Moet je vaak naar het ziekenhuis voor aanvullend onderzoek, dan kan het gunstig zijn om te kiezen voor een verzekeraar die een contract heeft met alle ziekenhuizen in Nederland. Hier betaal je wel wat meer voor, dus als je nooit naar het ziekenhuis gaat kun je kiezen voor een verzekeraar die maar met een aantal ziekenhuizen een contract heeft. Er zijn heel veel zorgaanbieders in Nederland, dus een zorgverzekering vergelijken is een goed idee. 

Op basis van de modules die jij het belangrijkste vindt, krijg je een overzicht van zorgverzekeraars die goed passen bij jouw wensen en eisen, waarna je ze gemakkelijk met elkaar kunt vergelijken. De premies voor 2020 worden vaak iets later in het jaar - zo rond november - bekendgemaakt. Als je kiest voor een nieuwe zorgverzekeraar, hoef je na het afsluiten van de zorgpremie niets meer te doen. Je nieuwe zorgverzekeraar regelt het allemaal voor je. Superhandig!

Nu is de zorg voor 2020 geregeld. Supergoed! Nu is het wel zaak dat jij goed voor jezelf gaat zorgen, want studenten kunnen daar nog wel wat beter in worden. Ik schreef een blog over hoe je beter voor jezelf zorgt als student zijnde!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.