Skip to main content

Zo organiseer jij een geslaagd 21-diner

Opeens komt het dichtbij... Je wordt bijna 21 jaar! Dat betekent "officieel" volwassen, en om dat te vieren mag een 21-diner tijdens je studententijd natuurlijk niet ontbreken. Als je zo'n diner gaat organiseren wil je dat het tot in de puntjes is geregeld, want dit wordt een herinnering om nooit te vergeten. Je vvv'tjes en clubgenoten; iedereen komt bij elkaar om jouw verjaardag te vieren. Nu kunnen er veel vragen in je opkomen over wat je allemaal moet regelen. Geen paniek, wij hebben voor jou de belangrijkste punten verzameld om ervoor te zorgen dat jouw 21-diner een geslaagde avond gaat worden. Lees je mee?

1. 21-diner thema 

Bij een 21-diner hoort nou eenmaal een thema. En omdat er veel Insta-foto's gemaakt zullen worden, moet de styling perfect zijn. Het leuke van een thema is dat alles op elkaar is afgestemd. Niet alleen de outfits van je vrienden, maar ook de bekleding van de tafel. Je kunt van alles kiezen wat betreft een thema, maar kies vooral iets wat jij leuk vindt en wat bij jou past. Nog geen inspiratie voor een thema? Wij hebben een aantal van onze favorieten voor je op een rijtje gezet:

 • Casino Royale 
 • Great Gatsby
 • Black-tie-evenement
 • Touch of gold 
 • Winterwonder land 
 • Festival 

2. Locatie van het diner

Meestal wordt een 21-diner onder studenten bij de ouders thuis gegeven. Je clubgenootjes komen naar de plek waar je bent opgegroeid en je vvv'tjes ontmoeten je nieuwe vrienden. Ben je in de zomer jarig? Dan is het ook leuk om het diner te organiseren in de tuin. Heb je niet genoeg tafels en/of stoelen? Dat kun je bij verschillende partijen huren. Wil je het liever niet thuis bij je ouders vieren? Dan kun je natuurlijk een leuke externe locatie uitzoeken. Dit kan wel aan de dure kant zijn, dus zoek dit goed uit.

3. Gastenlijst 

Als je hebt nagedacht over het thema en locatie, kun je gaan nadenken wie je allemaal wil uitnodigen. Er zijn veel drukke agenda's dus begin zo'n 2-3 maanden van tevoren met het maken van de gastenlijst. Kies alleen de vrienden die jij graag erbij wil hebben. Er geen minimum of maximum aan het aantal gasten. Denk vooral goed na over hoeveel plek er is op de locatie en wat je budget is. Is de gastenlijst compleet? Dan kun je alvast eventueel naamkaartjes maken voor de tafelindeling.

4. Save-the-date 

Dan is het nu tijd om de uitnodigingen te maken en te versturen. Je kunt de uitnodiging kaartjes maken via websites zoals Kaartje2go bijvoorbeeld, maar je kunt ook via je Insta-story een leuke uitnodiging maken, deze opslaan en versturen via WhatsApp. Verstuur de save-the-date ook binnen de 2-3 maanden zodat je het op tijd hebt laten weten aan je vrienden. Grote kans dat iedereen er dan gezellig bij kan zijn ;)

5. 21-diner menu 

Hier gaat het allemaal om; het menu! Bedenk hoeveel gangen je wil serveren en hoe het opgediend moet worden. Jij staat natuurlijk niet in de keuken die avond, dus bedenk goed dat de personen die de gerechten gaan maken het ook kunnen maken. Heb je een grote gastenlijst? Zoek dan vooral naar gerechten die makkelijk te maken zijn voor een grote groep. Je kunt bijvoorbeeld gerechten kiezen uit je favoriete keuken of die seizoens gerelateerd zijn. Op internet is veel inspiratie te vinden. Kies wat jij lekker vindt en waarvan je denkt dat je gasten het ook lekker vinden. Vraag voor die tijd aan de gasten of er wellicht allergieën of dieetwensen zijn, zodat daar rekening mee gehouden kan worden. De menu's kun je ontwerpen en laten maken bij Mycards.nl, maar je kunt ook via Canva je eigen ontwerp maken en laten printen op dikpapier. 

6. Decoratie 

De locatie versieren maakt het extra feestlijk. Je hebt een thema gekozen, dus dit kan je doortrekken in de decoratie van de tafel en de rest eromheen. Denk voor de tafel aan de volgende onderdelen:

 • Tafelkleden 
 • Onderborden
 • Borden
 • Bestek
 • Glazen 
 • Servetten
 • Sfeerverlichting
 • Tafel decoratie (afhankelijk van je thema)

Voor de omgeving rond om de tafel kun je aan het volgende denken:

 • Welkomsbord
 • Ballonnen
 • Slingers

Het leuke van de decoratie is dat je zo groot kan uitpakken als je zelf wil. Ook wat betreft de decoratie: kies vooral wat jij leuk vindt. 

7. De grote dag

De dag van je 21-diner is aangebroken! Misschien heb je een dag van tevoren al wat dingen klaargezet of je moet het op de dag zelf doen. Zorg ervoor dat je op tijd begint zodat je nog tijd over hebt om je klaar te maken en kan voorbereiden op de gezellig avond. Er zullen ongetwijfeld veel foto's gemaakt worden. Nu kun je dat doen met je telefoon, maar het is ook leuk om wat foto's te maken met een polaroid- of wegwerpcamera. Het belangrijkste van deze dag is dat je geniet van het diner en de gezelligheid!

Dit waren onze belangrijkste punten voor het organiseren van een geslaagd 21-diner. Hopelijk kun je nu lekker aan de slag met het organiseren van jouw diner.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.