Skip to main content

Zo kies jij het beste internet voor in jouw studentenkamer!

Ga jij binnenkort op jezelf wonen of verhuizen? Dan loop je hoogstwaarschijnlijk tegen het kiezen van een internetabonnement aan. Wij geven je wat meer informatie over hoe je het beste jouw keuze kan maken.

DSL, kabel of glasvezel internet kiezen

Toen ik op kamers ging, begon mijn vader over allerlei verschillende internetzaken, waar ik natuurlijk kaas van had gegeten. Maar na langdurig te hebben geluisterd ben ik een stuk wijzer geworden... Er zijn dus drie typen internet mogelijk en het verschil zit hem in de bekabeling die in jouw huis ligt.

DSL internet

 DSL ligt overal en is ook goed betaalbaar! De bekendste providers die DSL aanbieden zijn KPN, Telfort en Tele2. Helaas is DSL wel het traagst en wanneer je in een oud studentenhuis woont kan dit weleens voor problemen zorgen.

Kabel internet

Kabel is het snelste wat je kan hebben en alleen Ziggo biedt dat in Nederland aan. Je moet echter deze aansluiting in jouw huis hebben. Ziggo is een stuk sneller, maar daar betaal je ook wel voor.

Glasvezel internet

Als laatste heb je glasvezel. Helaas ligt dit niet overal, aangezien het een vrij nieuwe methode is. Glasvezel is ook erg snel, wel iets duurder dan DSL, maar prima betaalbaar! Helaas ligt er weinig glasvezel in oude stadkernen, maar wie weet heb je geluk! Check dus goed van tevoren wat voor aansluiting er in jouw kamer, studio of huis ligt voordat je een abonnement afsluit!

Snelheid van je internet in je studenthuis

Wanneer je in een studentenhuis gaat wonen is het logisch dat je internet moet delen met huisgenoten. Iedereen zit met zijn of haar telefoon, computer, laptop, tv’s of tablet op dezelfde aansluiting. Het is dus belangrijk dat je zorgt voor snel internet om frustraties te vermijden. DSL is daarom niet aan te raden wanneer je met meer dan 2 huisgenoten woont. Woon je met meer? Kies dan voor een verbinding met minimaal 100 Mb/s.

Internet met TV en/of bellen?

Heb jij een of meerdere televisies in jouw huis en kijk jij ook op gezette tijden? Kies dan voor een gecombineerd pakket met televisie en internet. Wanneer je alleen online kijkt is dit Internet Only voldoende en ook een stuk goedkoper! Vaste telefonie is niet aan te raden om op te nemen in jouw pakket.

Wanneer je dus gaan verhuizen, check dan eerst welke aansluiting er in jouw kamer, studio of huis ligt. Aan de hand hiervan kan je onderzoeken welke provider en welk pakket bij jouw levensstijl past. Vergelijk zelf wat er allemaal mogelijk is op jouw adres.

Internet delen met huisgenoten

Wees dus slim en probeer met je huisgenoten af te spreken wat voor jullie het beste is. Meestal is verstandig om gewoon een abonnement af sluiten met voldoende MB's om alles te kunnen doen in huis. De kosten splits je natuurlijk, dus betaal je per persoon niet zoveel, maar profiteer je wel van altijd snel internet.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.