Skip to main content

Zin in zoet? De lekkerste taartjes in Den Haag

Het leuke van de herfst vind ik dat, ook al wordt het buiten steeds guurder, het binnen steeds gezelliger wordt. In de herfst ben ik dan ook vaak te vinden in gezellige cafeetjes, om te werken of voor een kop thee of koffie met vriendinnen. Als echte zoetekauw hoort daar vaak ook een lekker taartje bij en ik heb hier mijn favoriete plekjes in Den Haag verzameld voor je al sugar cravings!

Dudok Patisserie

Eén van mijn favorieten: Dudok Patisserie! Met twee vestigingen in Den Haag is er altijd plek om neer te ploffen voor een heerlijk taartje. Dudok Patisserie is ontstaan in Dudok Rotterdam, en is nu in een heleboel andere steden te vinden, waaronder dus Den Haag. Dudok is natuurlijk beroemd om hun heerlijke appeltaart, maar je kunt er ook terecht voor brownies, worteltaart, cheesecake, en mijn persoonlijke favoriet: red-velvet. Bonuspunten: alle taarten worden gebakken met alleen maar natuurlijke ingrediënten!

BLOEM

Een uniek plekje in Den Haag: BLOEM, vlakbij het Plein. Zelf noemen ze het hun “huiskamer met alles erop er eraan”. Naast heerlijke taartjes, sandwiches en Italiaanse koffie, staat BLOEM bekend om hun uitgebreide high tea, geserveerd op servies uit grootmoeders tijd. En mochten je ogen nou net iets groter zijn dan je maag, dan kun je alles wat je niet op krijgt gewoon lekker mee naar huis nemen.

Anne & Max

Nog zo’n leuk plekje in Den Haag is Anne&Max. Ook zij staan bekend om hun high tea’s, maar je kan natuurlijk ook alle heerlijke taartjes gewoon los bestellen. Anne&Max zit op maar liefst drie plekken in Den Haag. En in deze hippe tent kun je ook nog eens heerlijk werken: er is gratis wi-fi en een fijne sfeer. En dan wel een stukje taart als beloning!

Juni Café

Een klein beetje verstopt zit deze verborgen parel: in het Nutshuis, een monumentaal voormalig bankgebouw, zit Juni Café. “Een prachtige, groene oase in een verborgen stadstuin in het hart van Den Haag” noemen ze het. En zeg nou zelf, dat klinkt je toch heerlijk in de oren? Geen fijnere plek om te genieten van een heerlijk taartje of high tea!

Pim Coffee

Weer heel wat anders is Pim Coffee: een soort vintage huiskamer waar je heerlijk kunt zitten. Elke dag hebben ze hier verschillende huisgemaakte taarten, brownies en muffins. Bijzonder aan Pim is dat je sommige vintage woonaccessoires ook gewoon kan kopen! Ook lekker: in plaats van koffie of thee met je taartje, hebben ze hier een heleboel verse, gezonde sappen. Kun je je net iets minder schuldig voelen over dat tweede stukje taart!

Bittersweetz

Tot slot een topper voor de veganistische zoetekauwen: bij Bittersweetz in de Oude Molstraat zijn alle taartjes gluten-, lactose- en geraffineerde suikervrij én ook nog eens vegan. Met appeltaart, chocoladetaart met frambozen, citroen limoen taart en worteltaart genoeg keus (en dan heb ik nog niet een alles op de kaart genoemd!). Leuk om een keer uit te proberen dus!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.