Skip to main content

WTD?! deze week in Den Haag

Iedere maandagochtend vertellen we jou wat je niet mag missen de aankomende week. Deze week kun je in Nieuwspoort meepraten over medische wetenschap en oplossingen voor het voedselprobleem, kun je een gratis bakkie koffie drinken met vluchtelingen staat het gehele weekend in het teken van Parkpop!

Maandag 18 juni

Festival Classique – Scheveningen Bad

De afgelopen jaren is Festival Classique uitgegroeid tot een begrip in de muziekwereld. Al sinds 2006 zetten ze zich in om te laten zien dat klassieke muziek een verrijking is voor iedereen. Festival Classique is anders dan anders, en doet haar uiterste best om jong en oud kennis te laten maken met hoe prachtig klassieke muziek kan zijn. Het bestaat niet uit gewoon concerten, maar een totale beleving. Vaak wordt de muziek vaak in combinatie met dans, theater en film laten zien aan de bezoekers. Op de website van Festival Classique kun je per voorstelling tickets kopen, deze variëren van prijs.

Dinsdag 19 juni

Sciencebattle: Medische wetenschap & Oplossingen voor voedselprobleem - Nieuwspoort

Peter van Assenbergh (TU Delft), Lisanne van Geffen (Wageningen Universiteit), Berend van Meer (Leids Universitair Medisch Centrum) en Sjon Hartman (Universiteit Utrecht) hebben alle vier één ding gemeen: ze zijn wetenschappers en doen onderzoek naar verschillende dingen. Tijdens deze sciencebattle moet blijken wie het beste verhaal of onderzoek heeft. Interessant? Ja, zeker. Het nut van boomkikkers, historische dagboeken, filosofie van mensenrechten en futuristische mini-organen; het komt allemaal aan bod.

Meer informatie en tickets kun je kopen op de website van Nieuwspoort.

De Klimaatvluchteling - Theater aan het Spui

Tijdens de Klimaatvluchteling onderzoeken sprekers uit de wetenschap, defensie, journalistiek en cultuurgeschiedenis de relatie tussen klimaat, migratie en veiligheid. Samen vormen zij de Alternatieve Veiligheidsraad die advies uitbrengt aan de Nederlandse regering. De Alternatieve Veiligheidsraad is een programmareeks van het Humanity House in samenwerking met Het Nationale Theater en Instituur Clingendael. Daarnaast is de fototentoonstelling 'Where will we go? – rising sea levels' van Kadir van Lohuizen speciaal voor dit evenement te zien in de foyer.

Tickets kun je kopen met studentenkorting op de website van het Humanity House.

Woensdag 20 juni

Samen een bakkie doen? - Museumcafé Humanity House

Niet alleen in Nederland is 'een bakkie doen' een moment om bij te praten of om elkaar beter te leren kennen. Overal ter wereld verbindt koffie mensen met elkaar. Op woensdag 20 juni is het Wereldvluchtelingendag en daarom organiseert VluchtelingenWerk Nederland de actie 'Bakkie doen'. In Den Haag hebben VluchtelingenWerk Nederland en Humanity House de handen ineengeslagen Het Museumcafé wordt deze woensdag omgetoverd tot het Bakkie Doen Café. Hier kun je terecht voor een gratis kopje koffie samen met iemand die heeft moeten vluchten. 

Meer informatie vind je op de website van het Humanity House

Donderdag 21 juni

Donderdag is studentenavond! Er zijn voldoende feestjes zoals bij Millers, Gedonderdag bij Rootz, Allez! Allez! bij het Paard en Studentenavond Haagsche Kluis.

Vrijdag 22 juni

Parkpop Downtown - Grote Markt

Na het succes van vorig jaar verovert Parkpop dit jaar opnieuw de Haagse binnenstad met vette acts op de Grote Markt, optredens in het Paard en een spectaculaire afterparty in de Zwarte Ruiter dat je niet wilt missen! Het is een goede aftrap van Parkpop, het grootste gratis popfestival van Nederland!!

Meer informatie vind je op de website van Parkpop.

Zaterdag 23 juni

Michael Jackson Memorial Day - Beachclub WOW

Michael Jackson: wie kent 'm niet! Maar wist je dat hij ook in het Guinnes Book Of World Records staat als artiest die het meeste geld heeft gedoneerd aan goede doelen? Op Michael Jackson Memorial Day herdenken we hem met een benefiet voor kinderen met kanker. Het doel is om geld op te halen zodat er meer onderzoek gedaan kan worden en er betere behandelingen komen voor kinderen, en om dit te behalen gaat 100% van dit benefiet naar Kika! Van 11.00 tot 01.30 kun je bij Beachclub WOW terecht voor live optredens en activiteiten voor iedereen. 

Meer informatie vind je op de Facebook-pagina van King Of Pop-events.

Salt Market @ De Pier – De Pier

Salt Market @ De Pier valt dit keer samen met de start van Volvo Ocean Race, dus zal het gezellig druk zijn op De Pier! De populaire Salt Market staat bekend om de mooiste design- en vintageproducten die worden aangeboden. Tesamen met heerlijke delicatessen, verfrissende drankjes én het uitzicht op zee, maakt dit een markt waar je zeker een keer naartoe moet!

Voor meer informatie kijk je op website van Salt Market.

Parkpop Saturdaynight

Parkpop alleen op zondag is níét genoeg en daarom vind je het gloednieuwe Parkpop Saturday Night in het Zuiderpark. Grote namen uit binnen- en buitenland, nieuwe acts en wereldwijd bekende tribute bands staan samen garant voor een fantastische avond! De line-up is compleet en dit zijn de namen: Kim Wilde, Clouseau, Melanie C., Jason Donovan, The Boss UK, Kiss Forever Band, De Dijk, Martijn Fischer, Hot Chocolate, Gruppo Sportivo en 90's NOW! 

Meer informatie vind je op de website van Parkpop.

Zondag 24 juni

Salt Market @ De Pier – De Pier

Salt Market @ De Pier valt dit keer samen met de start van Volvo Ocean Race, dus zal het gezellig druk zijn op De Pier! De populaire Salt Market staat bekend om de mooiste design- en vintageproducten die worden aangeboden. Tesamen met heerlijke delicatessen, verfrissende drankjes én het uitzicht op zee, maakt dit een markt waar je zeker een keer naartoe moet!

Voor meer informatie kijk je op website van Salt Market.

Parkpop - Zuiderpark

Het is weer tijd voor het grootste gratis popfestival van Nederland: Parkpop! Het Zuiderpark wordt getransformeerd tot een intiem festivalterrein waar je volop kunt genieten van meer dan 30 nationale en internationale top acts, verdeelt over zes verschillende podia. Er is ook een Haags podium, waar alleen het beste wat Den Haag te bieden heeft te vinden is!

Meer informatie vind je op de website van Parkpop.

Volvo Ocean Race – Scheveningen

Een bijzondere gebeurtenis zal plaats gaan vinden in Scheveningen! De legendarische Volvo Ocean Race zal voor het eerst in de historie finishen in Nederland en ook nog eens in ons mooie Den Haag! Na 46.000 lange zeemijlen (zo'n 74.000 km) is Den Haag het eindpunt van de maandenlange wedstrijd.

Van 24 juni t/m 1 juli staat heel Scheveningen in het teken van zeilen en watersport en zijn er de gehele week allemaal gave dingen te beleven voor jong en oud. De toegang is gratis en het is een evenement waar iedereen naartoe zou moeten, want samen met duizenden toeschouwers alle zeilboten welkom heten, dat moet wel écht een gave belevenis worden.

Voor meer informatie kijk je op de website van Volvo Ocean Race

Urban Trail – Binnenstad Den Haag

Op 24 juni wordt de volgende editie van de NN Den Haag Urban Trail gehouden. Bij een Urban Trail ren je door de binnenstad langs, door en óver culturele en historische gebouwen. Er is geen wedstrijdelement, er is dus geen uitslag, maar het gaat om de unieke beleving. Vorig jaar was het evenement uitverkocht bij 3000 deelnemers, daarom is er deze editie plek voor 5000 deelnemers!

Aanmelden of meer informatie vind je op de website van Urban Trail Den Haag.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.