Skip to main content

Wonen in Den Haag: zo richt jij je studentenkamer in!

Eindelijk is het dan zover: je hebt de sleutel van jouw eerste paleisje in Den Haag! Of deze sleutels de deur openen naar een studentenkamer, studio of een appartement met twee slaapkamer: het is belangrijk dat je je er thuis gaat voelen!

Shoppen in Den Haag

Voor je lukraak wat meubilair online aanschaft is het misschien eerst een goed idee om te bedenken bij welke winkels je terecht kunt. Een absolute aanrader is om naar de Mega Stores te gaan vlakbij Station Den Haag Holland Spoor. Je kunt je geluk bij de woonwinkel Den Haag niet op! Scoor de belangrijkste meubels hier, dan kun je voor de kleinere meubels zoals stoelen, bijzettafeltjes en kleine kastjes ook naar bijvoorbeeld de tweedehandswinkel.

Meubels in studentenkamer

Als je een kleine studentenkamer hebt kun je deze op een slimme manier inrichten, zodat je zoveel mogelijk ruimte overhoudt om rond te lopen. Ga voor een bed met lades, hierin kun je ontzettend veel spullen opbergen. Niet alleen maar zooi, maar ook je seizoenkleding, boeken, beddengoed en handdoeken. Open kasten zijn tegenwoordig helemaal hip, máár de kans is wel groot dat je kamer dan wat rommelig aan gaat voelen. Zorg dus voor een kast waar ook wat deurtjes in zitten, dan kun je daarin je bende proppen ;-)

Extra tip: kies voor een bed zonder hoofdeinde. Je zet het bed toch tegen de muur aan en ondanks dat een hoofdbord niet super groot is, snoept het toch zo'n 5 tot 10 cm van jouw ruimte af die je goed kan gebruiken!

Kamer gezellig maken

Als je de belangrijkste meubels hebt aangeschaft, is het tijd voor het leukste gedeelte: je kamer gezellig maken! Dit doe je door een mooi groot kleed onder de bank te leggen, kussens in verschillende materialen en wat lijsten aan de muur. Vroeger hing je foto's aan de muur, maar tegenwoordig is het in om illustraties aan de muur te hangen. Die scoor je bij verschillende online shops. 

Inspiratie

Het lijkt tegenwoordig wel alsof iedereen interieurdesigner is, want alle studentenkamers zien er superstrak en gelikt uit. Maar dat kan jij ook, je moet alleen geïnspireerd worden! Stap op je fietsje naar de Mega Stores en struin door de vele woonwinkels en kijk welke kleuren jou aanspreken en op welke accessoires jij aan slaat. Ook Pinterest is een geweldige app om jouw ideale interieurstijl te ontdekken. Daarna is het een kwestie van alle spulletjes bij elkaar verzamelen en ze een mooi plekje in huis te geven.

Nog altijd op zoek naar een studentenkamer? Lees dan van A tot Z: de gids naar de perfecte kamer!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.