Skip to main content

Winterse hotspots in Den Haag

Het heeft nog altijd niet gesneeuwd, maar koud is het buiten toch echt wel. Om deze bibberende dagen door te komen heb ik wat plekjes op een rij om de winter door te komen.

De Uithof

Bij de winter hoort natuurlijk schaatsen! Aan het einde van de winter is dat wat minder makkelijk natuurlijk. Maar waar het sowieso kan is bij de Uithof! Hier kun je schaatsen, snowboarden, skiën en daarna lekker opwarmen in het café. Als je lekker vroeg er op uitgaat kun je ook nog elke dag tussen 9 en 10 uur het “koffieskiën” arrangement nemen. Voor 22,50 krijg je dan een 3 uur skipas inclusief materiaal (keuze uit skies of een snowboard) en achteraf een lekkere koffie èn appeltaart! Is dit allemaal een beetje te koud dan kun je ook altijd nog kiezen voor klimmen, boulderen, karten en nog veel meer andere leuke activiteiten.

Koffietentjes

Een van de leukste dingen om te doen vind ik ergens lekker koffie, of in de winter warme choco, te drinken en gezellig bij te kletsen met vrienden. In Den Haag zijn er natuurlijk een hoop, maar ik heb wat aanraders. Als je iets echt knus zoekt dan moet je eens langs gaan bij ’t Achterommetje. Dit is in de gelijknamige straat Achterom 71, tussen de drukke winkels van de passage en de grote spuistraat in. Hier hebben ze heerlijke Lilly koffie en elke dag zelfgemaakte Hollandse appeltaart en Amerikaanse brownies.

Wil je wat stadser en luxer theeleuten dan is de Starbucks in het centrum een aanrader. Zelf was ik nooit zo fan van de Starbucks, maar bij deze kun je boven zitten en heerlijk over de winkelstraat uitkijken. Probeer ook eens een van de winterspecials.

Voor de lange zaterdagmiddagjes kun je bij The Coffee Company aan Noordeinde 54 terecht. Je kunt er op lekkere ruime stoelen zitten en naar hartenlust allerlei old school bordspellen spelen, onder het genot van allerlei warme drankjes.

Drankjes doen

Het is buiten koud dus het perfecte weer om gezellig met vrienden een drankje te gaan doen. Op een terrasje onder een warmtelamp die altijd net scheef staat blauwbekken is dan geen optie. Maar binnen gaan zitten is nog leuker met een goeie ouwe spelletjes avond. Om dat gedeelte helemaal te verzorgen door een ander is een pubquiz een goeie keuze. Er is er om de 2 weken een in The Fiddler en als dat niet uitkomt hebben ze er ook nog elke donderdag een bij de Ierse pub O’Caseys.

Ook lekker voor de laatste koude weken is een bezoekje brengen bij Rootz. Hier heb je keuze uit allerlei soorten bier, wijn, sterke drank of ciders. Naast de bekende Irish coffee hebben ze ook nog een hoop andere koffie/drank cobinaties. Rootz brengt bij elk drankje een mooi verhaal mee. Bij hun eigen winterbier is het bouwproces bijvoorbeeld geïnspireerd door het winterse gevoel van de kou trotseren om daarna met een drankje lekker warm van binnen te worden. Zeker het proberen waard!

Hou nog even vol, de lente is al in zicht!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.