Skip to main content

Winterlekkernijen in Den Haag: 5 winkels die je niet mag overslaan

De kachel mag weer aan, de sjaals mogen weer uit de kast en de bomen verliezen steeds meer bladeren. De wintermaanden zijn op komst! Sommige van jullie staan hier alweer een jaar om te springen en anderen zullen het liefst een winterslaap houden. Maar zelfs degene die het liefst de winter overslaan, kunnen de lekkernijen van de winter meestal niet weerstaan. Hier zijn vijf winkels die je niet mag overslaan tijdens je winteraankopen. Allemaal in het centrum, speciaal voor de mensen die het liefst direct hun bed weer induiken ;).

Van Delft Pepernoten - Spuistraat 18

Een winkel met 50+ smaken pepernoten, dit moet een droom zijn die uitkomt. Smaken zoals: appeltaart, rasberry cheesecake, truffel kaneel, Limoncello en zelfs drop! Bij binnenkomst word je verrast door een kleurrijke winkel mét een proeftafel achterin. Zo kan je eerst even alles uitproberen voordat je gaat uitzoeken welke je wil meenemen voor jouw winteravondje. Ik spreek uit ervaring dat je niet met één zakje de winkel uit kan lopen.

Hop & Stork - Passage 82

De pepernoten zijn ingeslagen en nu kun je op zoek naar een warme drank voor daarbij. Je hoeft niet ver te zoeken want 100 meter verder vind je de Hop&Stork. Ga hier naar binnen en je wordt direct blij van alle chocolade om je heen. Je vindt hier de lekkerste chocolade sticks in verschillende smaken. Deze sticks stop je in een warme kop (plantaardige) melk en mengen maar. Je hebt nu een heerlijke warme kop chocolademelk. Je hebt verschillende smaken zoals: pure chocolade in hazelnoot of citroengras,  melk chocolade in speculaas, karamel of nougat en de witte chocolade in kaneel of koffie.

Chocolate Company - Turfmarkt 254

Onderweg van het Centraal Station naar het centrum vind je de Chocolate Company. Hier vind je heerlijke Hot Choco Sticks, in een vegan variant en in de smaak cookie dough of tiramisu. Maar hiernaast kun je er ook een chocolade fondue vinden. Het blikje is voor vier tot zes personen, dus als het straks weer kan dan nodig je gezellig je vriendinnen uit! Je koopt je favoriete smaak en dipt dan fruit, lange vingers of marshmallows erin. Pas op dat je je vingers er niet bij opeet!

Oliebollenkraam – Spuiplein

De oliebollenkraam kan je in een bezoekje naar het centrum natuurlijk niet overslaan. Krenten, gember, chocolade of pudding. Tegenwoordig heb je zelfs oliebollen in alle smaken. Oliebollen staan bij mij dan ook vooraan als het gaat om de winter. Is de oliebollenkraam er weer? Je weet nu dat de winterperiode écht is begonnen.

Simon Lévelt – Passage 36-38

Ben je niet zo’n chocolademelk fan en heb je liever een warme kop thee of koffie? Dan ben je hier aan het goede adres. De winkel heeft zoveel smaken thee dat je soms de keuze niet meer kan maken. Zij hebben daarom een thee keuzehulp gemaakt waar je kan zien welke smaken bij je passen. Voor een echte winterse thee hebben ze de Winter Wonder. Ben je meer van de koffie? Ook hier hebben ze genoeg keuzes in. Om je koffie een winters tintje te geven, dan kan je de koffiesiroop kaneel vinden in de winkel. Voeg een scheutje toe aan je zwarte koffie of aan je cappuccino en je hebt een winterse koffie!

Ga je liever thuis aan slag? Check hier dan winterse bakgerechten

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.