Skip to main content

Wat te doen met Koningsdag en -nacht in Den Haag?

Elk jaar is dat het bespreekpunt in elke vriendengroep: "Jongens, wat gaan we doen met koningsdag?". Het grote overweegpunt is natuurlijk of je met z'n allen naar een groot festival gaat in Amsterdam of dat je lekker in je thuisstad blijft en de hele rit met die trein skipt. Dat bespaart je namelijk een hoop geld en die terugrit na een feest vind ik altijd maar hels. Dit zijn de volgende leuke dingen die je gewoon in je thuisstad zou kunnen doen. Ik heb maar even te moeite genomen om ze voor jullie op een rijtje te zetten. You are welcome!

Pip Koningsstaat 

De Pip heeft dit jaar geen feestje meer op de Pier, maar lekker aan het Zuiderstrand in de Staat. Pip Koningsstaat 2018. Dit is natuurlijk op z'n minst wel een kijkje waar op Facebook. Ik ben namelijk zelf altijd best wel een fan van de Pip en zeker van hun feestjes met Halloween. Vorig jaar was ik ook met Koningsdag te vinden 's avonds op hun feestje op de Pier en ze hadden er echt weer wat leuks van gemaakt. Mocht jij namelijk ook toevallig die ene student zijn die gewoon moet werken met Koningsdag om ervoor te zorgen dat je nog normaal kan eten in je kamer is dit namelijk helemaal top. Het is niet op Koningsnacht en ook niet overdag op Koningsdag, maar 's avonds. Waardoor je een kater vermijd met het werken op Koningsdag en je toch nog wat leuks kan doen na het werken. Ideaal!

Classics of Den Haag: Rootz/Kluis/Danzig

Met Koningsnacht en -dag is er natuurlijk het 'Life I Live festival' waar Rebecca een blog over heeft geschreven. Daar kan je lekker gezellig een beetje indrinken voordat het 'echte' uitgaan begint als dat is afgelopen. Elk jaar is er namelijk gewoon een feest in Rootz, Kluis en Danzig. Als het goed is moet je van tevoren wel een kaartje zien te fixen en dan kan jouw avond beginnen. Voor mij maakt het nooit heel erg veel uit welke van de drie ik kies. Ik eindig in principe hetzelfde. Van tevoren wil ik jullie wel waarschuwen dat het elk jaar echt een gedoe is om überhaupt binnen te komen na 01.00 uur. De rij lijkt eindeloos. Je staat er op z'n minst 1 uur wil je binnenkomen en dan is de helft van je escalatie-avond alweer voorbij. 

De Hoop

Als je laatste heb je ook nog de 'HOOP K-NACHT 2018'. Voor degene die de Hoop niet kennen het is een soort verlengde van de Beergarden bij de Grote Kerk. Ik ben wel vaker naar de clubnachten die ze hebben en ik vind het helemaal top. Bij de grotere evenementen hebben ze 2 zalen en bij de kleinere zaal wordt er meestal een soort funkie-achtige house gedraaid en voor degene die wat harder zouden willen dansen heb je in de andere zaal muziek wat meer richting techno gaat. 

Ik hoop dat jullie kunnen genieten van jullie Koningsdag en -nacht. Ik weet zelf ook nog niet helemaal wat ik ga doen, maar ik hoop jullie nu wel!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.