Skip to main content

Voorbereiden op het aankomende studiejaar doe je zo

De zomervakantie is nog maar net begonnen, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Dus geniet zeker van alle zomerse dagen, maar houd in de tussentijd je oren en ogen open, want deze dingen zijn handig voor het aankomende studiejaar!

Nieuwe laptop

Een nieuwe laptop is een duur grapje, maar ook een goede investering. Je wilt natuurlijk wel kunnen vertrouwen op je laptop, want de komende jaren ga je honderdduizenden woorden aan verslagen, samenvattingen en scripties tikken. Allereerst is het belangrijk om te bedenken wat je precies nodig hebt. Als je alleen verslagen gaat typen dan hoef je geen heftige processor te hebben, maar ga jij aan de slag met het bewerken van video's, grafische programma's of wil je graag gamen op jouw laptop? Dan is het wel zaak dat je gaat voor een laptop met een sterke processor. Studenten Wegwijzer heeft de 10 beste laptops voor studenten voor je op een rij gezet!

Laptoptas

Je zuurverdiende centen uitgegeven aan een dure laptop? Investeer dan ook gelijk in een goede laptoptas! Bedenk ook gelijk of er nog boeken bij moeten, neem je je eigen lunch en snacks mee en ga je graag na college sporten? Dan heb je wel wat ruimte nodig natuurlijk! Check wel even of je spiksplinternieuwe laptop in die nieuwe tas past ;-).

Accessoires

Wil je helemaal goed voorbereid in de collegebanken zitten komend studiejaar, dan zijn er een paar onmisbare producten. Allereerst de externe schijf. Superhandig om aan het einde van ieder project, verslag of semester alles op een externe schijf te zetten. Werk om driedubbel zeker te zijn ook altijd in de cloud. Maar geloof ons: je verslag of scriptie van 50.000+ woorden verliezen omdat je laptop uitvalt is het huilen waard. Daarnaast is het ook verstandig om een losse muis aan te schaffen. Dit kan er een zijn die je verbindt via Bluetooth, of lekker ouderwets via een kabel. Het is veel beter voor je houding om een muis te werken dan wanneer je altijd een trackpad gebruikt.

Tip: voor alle thuisstudie dagen is het ook verstandig om een los toetsenbord én laptopstandaard te kopen. Die rug- en nekpijn is het niet waard, dus niet eigenwijs zijn en vanaf het begin goed aan je bureau zitten!

Andere handige spullen

Dan zijn er natuurlijk nog een aantal kleine spullen die handig zijn. Denk hierbij aan een schrift, bijvoorkeur met verplaatsbare tabbladen, markeerstiften en voor die heftige dagen een antilek koffiebeker. Boekje (met tabbladen), antilek koffiebeker, want in 2022 is het not done om iedere dag gebruik te maken van die weggooibekers in de kantine. Gebruik gewoon je eigen beker!

Moet jij nog helemaal inkomen in het studentenleven? Hier lees je de belangrijkste studentenwoorden die je de komende jaren tegen gaat komen!

 

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.