Skip to main content

Tuin inrichting voor studenten

Nu we alweer een tijd thuis zitten, zijn veel mensen hun thuiswerkomgeving aan het opknappen. En nu je niet meer dagelijks hoeft te reizen, scheelt dat behoorlijk veel tijd. Dus kun je ook eindelijk wat doen aan je tuin of balkon doen, zodat je een leuke zitplek hebt!

Tegels

Als je niet te veel werk wilt hebben aan je tuin, is het ideaal om ervoor te zorgen dat je een goed terras legt. In een tuin kan dit bijvoorbeeld door een gedeelte of zelfs de gehele tuin te laten betegelen. Bij een balkon kun je er bijvoorbeeld aan denken om de vloer te bedekken met houten vlondertegels of rubberen tegels. Het voordeel aan deze tegels is dat je ze super makkelijk zelf kunt leggen of kunt verplaatsen als je na een tijdje toch toe bent aan wat anders. Je kunt bij verschillende winkels terecht voor deze tegels en je hoeft niet per se naar een speciaalzaak om deze tegels te kopen. Ze hebben bijvoorbeeld heel mooie houten tegels bij de IKEA voor een prima prijsje! Het voordeel is dat je ook eerst kunt gaan kijken welke kleur of welk type tegel je mooi vindt, maar als je al weet wat je wilt kun je natuurlijk ook online bestellen! Door online te bestellen vind je vaak wel betere prijzen en daarnaast kun je ervoor kiezen om de tegels thuis te laten bezorgen, wat veel gedoe kan schelen als je geen auto tot je beschikking hebt.

Meubels

Wat een van de belangrijkste doelen is van je tuin, is natuurlijk om er lekker in te kunnen zitten of een hapje te kunnen eten met vrienden en familie. Tuinmeubels zijn vaak behoorlijk duur, zeker voor studenten, maar als je er wat moeite voor doet kun je meubels van goede kwaliteit voor een goede prijs vinden. Ik heb alvast voor je rondgekeken en een van de beste aanbieders die ik heb gevonden is Tuinmeubelshop. Je kunt bij een van de megastores van deze keten langsgaan, of online een kijkje nemen. Bijvoorbeeld voor tuinstoelen of loungebanken kun je zeker terecht bij deze winkels, aangezien de keuze enorm is! Voor een leuke tuinset kun je bijvoorbeeld de hartman stoelen combineren met een bartafel of zelfs een eettafel als je meer zitplekken wilt creëren.

Planten

Een tuin is naar mijn mening niet compleet zonder planten. Al is het maken en inrichten van een zitplek natuurlijk heel belangrijk voor de inrichting van je tuin, met een beetje groen geef je wel een fijne sfeer. Als je een balkon hebt, kies dan bijvoorbeeld voor potplanten die goed tegen weer, wind en regen kunnen. Zo ben je lekker flexibel en kun je planten makkelijker vervangen of zelfs naar binnen halen als ze het buiten toch minder doen dan verwacht. Als je een tuin hebt kun je natuurlijk ook makkelijk voor potplanten kiezen als je hele tuin betegeld is. Koop dan wat grotere bakken of potten waar je meerdere verschillende planten in zet. Hierdoor leuk je je tuin heel snel op en kun je ook makkelijk wisselen tussen zomer- en winterplanten. Ik raad je zeker aan om even langs een tuincentrum te gaan en gewoon rond te kijken wat je leuk bij elkaar vindt staan. Vraag hierbij wel even aan een medewerker of je de juiste planten hebt gekozen voor het huidige seizoen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor planten die het hele jaar door mooi blijven, wat je nog weer meer tijd en geld kan schelen. Want het zou toch wel zonde zijn als je tuin net mooi is ingericht, maar de planten al binnen een maand dood zijn.

Heb je geen tuin of balkon? Dan haal je buiten toch naar binnen? Deze planten maken jouw kamer ook nog eens gezonder!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.