Skip to main content

Tips voor het volgen van een juridische opleiding of bijscholing

Wil je een juridische studie volgen of heb jij al een juridische opleiding afgerond? Lees dan snel verder. In deze blog lees jij alles wat je moet weten over het volgen van een juridische studie of bijscholing.

Opleidingen

Diverse hogescholen en universiteiten bieden verschillende hbo en wo opleidingen binnen de juridische sector aan. Hiervoor moet je vaak wel voltijd studeren, vaak aanwezig zijn op de hogeschool of universiteit en regelmatig samenwerken met andere studenten. Niet voor iedereen is dit passend. Ben je op zoek naar meer flexibiliteit en vrijheid tijdens je opleiding? Dan is een juridische opleiding via Bestuursacademie Nederland iets voor jou. Hier kan je onder meer verschillende opleidingen volgen zonder dat je meteen een volledige opleiding hoeft te volgen. Je hebt keuze uit opleidingen op mbo- en hbo-niveau. Je kunt bijvoorbeeld de opleiding participatiewet doen. Deze opleiding is onderdeel van de opleiding Juridische Kwaliteitsmedewerker Sociale Dienstverlening (JKSD). De opleiding participatiewet duurt slechts 3 maanden. Zo kan jij in jouw eigen tempo de verschillende opleidingen die behoren tot de opleiding JKSD volgen en uiteindelijk de gehele opleiding afronden. Dit is ideaal als je op zoek bent naar een opleiding naast je werk. Je hoeft echter niet perse een volledige mbo- of hbo-opleiding af te ronden. Je kunt ook alleen de korte opleidingen volgen die nodig zijn voor het werk wat je wilt gaan doen.

Bijscholingen

Ook voor bijscholing kan je terecht bij de Bestuursacademie Nederland. Er zijn namelijk diverse trainingen en masterclasses die je kunt volgen. De duur hiervan varieert, waardoor er altijd wel aanbod is dat past bij wat jij zoekt. Je kunt ook kiezen of je de bijscholing klassikaal wilt volgen of online. Per bijscholing kan je ook zien hoe andere studenten de bijscholing beoordelen.

Studiekosten

Als je al werkzaam bent in de juridische sector kan je vragen of je werkgever de kosten of een gedeelte kosten van je opleiding of je bijscholing wilt betalen. Bereid dit gesprek goed voor. Bedenk redenen waarom het volgen van de opleiding van meerwaarde is voor je werkgever. Als je het zelf moet betalen, maar momenteel niet voldoende geld hebt kan je een aanvraag doen voor het Levenlanglerenkrediet. Ook kan je kijken of je gebruik kunt maken het STAP-budget dat vanaf maart voor elke Nederlander beschikbaar is. Met het STAP-budget kan je een (bij)scholing doen van 1.000 euro.

Twijfel je welke bijscholing of opleiding bij je past? Dan kan je gebruik maken van gratis opleidingsadvies.

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.