Skip to main content

Tips om jouw studentenvereniging bekender te maken

Ben jij onlangs een eigen studentenvereniging gestart met jouw vrienden? Of zit je bij een supergezellige, maar kleine, vereniging? Dan is het zaak om wat meer bekendheid te krijgen. Er zijn verschillende manieren hoe je dit kunt doen. Zoals het geven van het meest legendarische huisfeest ooit in Den Haag en omgeving bijvoorbeeld. Supertof idee natuurlijk, maar misschien is dat nog net even te ambitieus. Wij geven je een aantal tips voor hoe je gemakkelijk meer bekendheid kunt creëren.

Zorg voor naamsbekendheid

Mensen moeten weten hoe jouw vereniging heet. Het is uiteraard het belangrijkste dat jouw doelgroep dat weet, maar voor nu maakt het even niet uit wie hoort van jou. Desnoods de ouders van jouw doelgroep, dan vertellen ze jullie naam wel weer door. Hoe je ervoor zorgt dat jouw naam zovaak mogelijk wordt gespot? Heel simpel: reclame maken! En je kunt het zo gek niet bedenken, want aandacht is aandacht.

Logo bedrukken

We kennen het bedrukken van shirts inmiddels wel, het werkt nog steeds hoor, daar niet van. Maar dat kan beter! Bij drukkerij 123drukken.nl kun je volledig over de top gaan en ervoor zorgen dat binnen de kortste keren iedereen van jullie vereniging hebben gehoord. Je laat voor alle evenementen posters drukken, hoe klein het event ook is. Die posters verspreid je op de hogescholen, op stations en in de stad. Je zorgt dat studenten overal flyers en brochures kunnen scoren met de benodigde informatie. Voor het evenement zelf laat je bierviltjes, servetten, placemats, een tafelkleed én rolbanner drukken. 

Tip: zorg dat in jouw ontwerp van je poster, flyer, folder of brochure een uitknipbon zit voor een gratis biertje op de vereniging. Wedden dat dit als een lopend vuurtje gaat ;-)!

Communicatie en ontwerp

Allemaal leuk en aardig, deze ideeën. Maar dit moet natuurlijk wel een beetje tof ontworpen worden. Misschien zit er iemand bij de vereniging die wel een potje kan ontwerpen. En dat is handig, want jullie willen natuurlijk geen half werk doen. Het is belangrijk dat jullie goed nadenken over hoe jullie communiceren. Willen jullie vooral gezien worden als gezelligheidsvereniging, of zijn jullie meer dan dat? Dan bedenk je hier een goed concept omheen, organiseer een brainstorm met alle leden van de vereniging om tot het beste idee te komen. Vervolgens ga je dit tot uiting brengen in het ontwerp. Houd de kleuren van jullie vereniging aan zodat jullie identiteit goed wordt overgebracht en zorg voor een consistente lijn in alle ontwerpen. Het doel is dat iedereen straks jullie logo en kleuren herkennen, dus denk daar tijdens het ontwerpen aan!

Ken je niemand die goed kan ontwerpen? Stuur dan eens een mailtje naar een creatieve studie van bijvoorbeeld De Haagse Hogeschool, bij Communicatie & Multimedia Design kunnen ze je zeker weten helpen. Maar wel in ruil voor een biertje natuurlijk ;-).

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.