Skip to main content

Tips om je kamer te verven

Yes, je hebt eindelijk een kamer in Den Haag gevonden! Je hebt alles geregeld en de nodige spullen zijn gekocht: het verhuizen kan dus beginnen! Of wacht even… misschien moet er eerst nog even geverfd worden. Dit klinkt misschien simpel, maar in de praktijk is dat soms anders. Lees hier hoe je jouw studentenkamer verft!

Huur een schilder in

De makkelijkste optie is natuurlijk om een schilder in te huren. Een professionele schilder zorgt dat jouw kamer er helemaal picobello uit komt te zien, zonder dat jij iets hoeft te doen. Dit scheelt je dus heel wat uren schoonmaken, afplakken, schilderen en vloeken. Je vindt een schilder door bijvoorbeeld schilder Den Haag gezocht in Google te typen. Je kunt ook eens om je heen vragen of iemand een goede ervaring heeft met een bepaalde schilder. Een schilder inhuren kost natuurlijk wel wat, maar dan heb je ook een prachtig eindresultaat. Als je denkt dat je voor langere tijd in je studentenkamer blijft, is dit het dus meer dan waard!

Bereid je goed voor

Ga je toch zelf aan de slag? Dan is een goede voorbereiding het halve werk! Zorg er bijvoorbeeld voor dat je de muren goed schoonmaakt en vet vrij maakt. Heb je opgedroogd verfdruppels of uitstekende stukjes op de muur? Schuur deze er dan af. Het is ook belangrijk om genoeg ruimte te hebben. Haal zoveel mogelijk spullen weg uit de kamer en schuif de overgebleven meubels naar het midden van de kamer. Dek de overgebleven spullen en de vloer af met dekzeil, zodat er geen spetters op komen. Doe nu nog een laatste check of je alles hebt. Zorg in ieder geval voor verf, verfbakjes, afplaktape en kwasten.

Plak netjes af

Plak alle randen die je niet geverfd wil hebben af met schilderstape. Zo krijg je het strakste eindresultaat. Je moet de tape dan natuurlijk wel strak plakken, dus raffel dit klusje niet af. Heb geduld en je hebt straks een supermooi eindresultaat!

Verven maar!

Dan is het nu tijd om de kamer echt te verven. Begin door alle randen en hoekjes van een muur met de kwast te verven. Gebruik daarna voor het grotere oppervlak de roller. Begin aan de linkerkant van de muur en verf met de roller van boven naar beneden tot je de rechterkant van de muur bereikt. Schuif daarna een muur op en herhaal de stappen tot je de hele kamer geverfd hebt. Laat de verf daarna goed drogen en kijk of de muur nog een extra laag nodig heeft. Wil je ook het plafond verven? Lees dan deze tips.

Veel succes!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.