Skip to main content

Tips om de wintermaanden door te komen!

De dagen worden korter en kouder. Er is minder zonlicht waardoor je lijf minder vitamine D opneemt. Het festivalseizoen is over en mensen gaan meer naar binnen. De behoefte om de hele dag in je bed te blijven liggen, wordt alsmaar groter. Veel mensen geven niet de voorkeur aan de winter als seizoen. Het koude weer en de donkere dagen beperken hun mogelijkheden. Mensen voelen zich sneller alleen en vinden het lastiger de deur uit te gaan. Een gevolg kan zijn dat ze zich somber voelen. Ze hebben last van een zogenaamde ‘winterdip’. Een dipje dat we allemaal weleens hebben gehad en dat van invloed kan zijn op je stemming en dagelijks leven. Dit terwijl de winter juist ook een heel fijn en gezellig seizoen kan zijn! Hoe voorkom je dit jaar die winterdip en haal je het beste uit deze tijd van het jaar? Pas de tips toe in deze blog!

Maak het fijn voor jezelf

Ten eerste is het van belang dat je goed voor jezelf zorgt gedurende de winter. Je weerstand gaat over het algemeen wat omlaag en je lijf heeft warmte en liefde nodig. Dit blijft niet bij het warm houden van jezelf en goed en gezond eten. Het gaat er ook om dat je ervoor zorgt dat je lekker in je vel blijft. Hier heb je zelf ook een aandeel in. Voel je de dip opkomen? Heb je een lange dag gehad? Maak het fijn voor jezelf. Steek lekkere (geur)kaarsjes aan, zet je lievelingsserie aan en maak je favoriete maaltje klaar. Of neem een lekker warme douche of bad, trek hierna je favoriete onesie aan en maak een grote beker warme chocolademelk met slagroom. Je verdient het om lief voor jezelf te zijn, elke dag opnieuw!

Benut het jaargetijde

De winter is dan wel koud en donker, dat maakt het niet meteen vervelend! Gedurende deze tijd zijn er juist ook veel dingen die ervoor zorgen dat het heel leuk kan zijn. Pak je kansen en benut de winter zo goed mogelijk! Zelf vind ik het heerlijk dat iedereen in de winter wat meer naar binnen gaat. Er is over het algemeen wat meer tijd om uit te rusten en niemand kijkt ervan op als je een hele dag thuis in je pyjama blijft hangen. In de zomer is er altijd en overal wel iets te doen, waardoor FOMO (Fear of Missing Out) snel komt opzetten. Laat deze in de winter lekker achterwege en geniet van de tijd voor jezelf!

Daarnaast zijn er een aantal bezigheden die alleen gedurende de winter mogelijk zijn. Denk aan schaatsen, het bezoeken van lichtjesparades of het bezoeken van de winter Efteling. Bovendien kun je in deze periode genieten van een aantal heerlijke winterse lekkernijen. Pepernoten, kerstkransjes, warme chocolademelk, daar wordt toch iedereen blij van!

Kijk en denk vooruit

Mochten alle bovenstaande tips nog steeds niet helpen, wees niet getreurd. De winter gaat vanzelf weer voorbij en de dagen worden weer langer en warmer. Tot die tijd kan het helpend voor je zijn om je vast te verheugen op wat komen gaat. Plan in de winter alvast een vakantie voor in het voorjaar of de zomer. Gebruik de winterdagen om wat extra te werken en hiervoor wat extra geld te verdienen. Zoek alvast wat foto’s op van je bestemming en maak een lijstje van de dingen die je daar graag wil zien en doen. Elke keer als je er even doorheen zit, pak je de foto’s en het lijstje erbij en verheug je jezelf vast op de heerlijke tijd die komen gaat!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.