Skip to main content

Studieplekken in Den Haag

Vaak kunnen studenten niet thuis studeren omdat er veel afleiding is. Dit is wel begrijpelijk wanneer je bed, de keuken en je tv binnen handbereik is. Daarom kun je de volgende tips ontvangen over studieplekken in Den Haag!

De bibliotheek

Als je aan studieplekken denkt, dan denk je waarschijnlijk als eerst aan de bibliotheek. Het probleem alleen is dat iedereen dat doet waardoor het vaak vol zit en je naar een andere locatie moet verhuizen. Daarnaast is het vaak in de openbare bibliotheek ook akelig stil. Zo stil dat je letterlijk alles kan horen en je niet eens durft te bewegen. Als je iets laat vallen voelt het alsof iedereen naar je kijkt. Best awkward allemaal!
Wat veel mensen alleen niet weten is dat je niet alle bibliotheken dit zo ervaart. Je kunt namelijk ook naar een bibliotheek gaan die in een bepaalde wijk zit bijvoorbeeld: Bibliotheek Haagse Hout. Die worden vaak wat minder druk bezocht. Het enige nadeel vind ik dat je niet altijd alle relevante boeken kunt vinden.

De bovenste verdieping

Binnen de scholen zijn de meeste bibliotheek achtige ruimtes ook super vol. Wat ik vaak deed was de lift pakken naar een van de bovenste verdiepingen en dan een lege klaslokaal zoeken die niet gereserveerd was voor de dag. Dit kun je namelijk checken. Je kan zoveel mogelijk geluid maken als je wil en het is muisstil. Er is verder ook niet veel afleiding.

Koffietentjes

Sommige studenten vinden het helemaal niks om in dit soort ruimtes te zitten en gaan liever naar een koffietentje. In Den Haag heb je er genoeg maar ze zijn niet allemaal heel geschikt voor als je in je studiemode zit. Daarom heb ik een lijstje gemaakt van de volgende plekken die chill zijn om te studeren. Hierbij kreeg ik hulp van een aantal studenten die hun spots met jullie wilde delen. De meeste studenten hadden het over Filtro.
Filtro is een kleine zaak die zich bevindt in een zijstraat van Den Haag. De eigenaar is heel vriendelijk en draait best vaak Jazz. Verder word je echt gelukkig van het eten en organiseren ze soms ook interessante events.

Heb je nog tips voor studenten? Help each other out door het te delen en stuur ons dan even een mailtje: redactie@studentensteden.nl!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.