Skip to main content

Studeren in Den Haag studentenstad

Den Haag is de laatste jaren steeds meer uitgegroeid tot een ware studentenstad. In de stad wonen meer dan 26.000 studenten en er studeren meer dan 30.000 studenten. In deze politieke stad is er genoeg te beleven voor (aankomende studenten). In dit artikel lees je meer over wat de stad te bieden heeft.

Huisvesting in Den Haag

In Den Haag is het best moeilijk om aan een kamer te komen. De gemiddelde huurprijs voor een kamer van 19 vierkante meter ligt rond de €455,- per maand. De meeste studenten in Den Haag wonen in een studentenhuis waarbij zij een eigen slaapkamer hebben, maar de voorzieningen met elkaar delen. In de stad zijn er ook veel studio’s te vinden, dit betekent dat de student alle voorzieningen voor zichzelf heeft. Ondanks dat het moeilijk is om een kamer te vinden in Den Haag, is er redelijk veel doorloop wat betreft kameraanbod. DUWO is een woningbouwvereniging die gespecialiseerd is in studentenhuisvestiging. Een tip voor (aankomende) studenten die in Den Haag een kamer zoeken, is dan ook om zich voor deze kameraanbieder op tijd in te schrijven. Naast DUWO, zijn er ook een aantal facebookgroepen waar kameraanbod op wordt gedeeld. Lees hier meer over op de pagina met zoektips voor een kamer in Den Haag!

Hogescholen en universiteiten in Den Haag

Dé politieke stad van Nederland trekt veel binnen- en buitenlandse studenten aan. In Den Haag zijn er 5 hogescholen en 2 universiteiten te vinden. De 5 hogescholen bieden ieder hun eigen en unieke opleidingen aan. De Haagse Hogeschool heeft een internationaal karakter en biedt meer dan 60 bachelor- en masteropleidingen. Hotelschool The Hague is één van de beste opleidingen waar je alles kan leren over Hospitality Management. Hogeschool Inholland is een kleinschalige school met een prettige en persoonlijke sfeer. Ook heeft Den Haag het Koninklijk Conservatorium en de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten. In Den Haag zijn er 2 universiteiten te vinden: de Open Universiteit en campus Den Haag van Universiteit Leiden.

Studentenverenigingen in Den Haag

Den Haag groeit steeds meer als studentenstad en dat is ook te zien in het aantal studentenverenigingen. Er zijn gezelligheidsverenigingen, studieverenigingen, sportverenigingen en religieuze verenigingen te vinden in de stad. Bij gezelligheidsverenigingen staat het maken van plezier voorop. De leden organiseren activiteiten waarbij studenten elkaar leren kennen en vriendschappen opbouwen. Studieverenigingen zijn verbonden met een specifieke studie en combineren studiegerichte activiteiten met plezier. Sportverenigingen zijn bedoeld voor studenten die gemotiveerd zijn om te sporten, maar ook van gezelligheid houden. Sporten zoals frisbee, lacrosse en roeien zijn populair in de stad. Religieuze verenigingen combineren religie met een fijne studententijd. Als laatste zijn er in Den Haag veel overige studentenverenigingen te vinden, onder andere op het gebied van politiek en muziek.

Vrije tijd in Den Haag

De laatste jaren is Den Haag steeds meer uitgegroeid tot een ware studentenstad, er is dan ook genoeg te beleven voor studenten. De stad telt bijna 500 cafés, 19 musea, 4 bioscopen en 14 theaters. Studenten uit Den Haag zijn vaak te vinden op Het Plein of op de Grote Markt. Hier bevinden zich de populairste uitgaansgelegenheden en kunnen studenten lekker en goedkoop eten. De stad is een mix van jong en oud en kent veel échte Haagse gezelligheid.

Andere studentensteden

Nederland kent nog veel meer studentensteden. Benieuwd hoe het studentenleven er in die steden uitziet? In onderstaande blogs vertellen we meer over elke studentenstad!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.