Skip to main content

Studeren en gezelligheid: studentenverenigingen in Den Haag

Net als elke studentenstad, heeft ook Den Haag een heleboel studentenverenigingen. Als nieuwkomer in Den Haag is een studentenvereniging de perfecte manier om snel leuke mensen te leren kennen. Maar ook als je hier al een tijdje woont kan het gezellig zijn om gelijkgestemde studenten te ontmoeten. Hier vind je een overzichtje van de bekendste studentenverenigingen in Den Haag.

Haagsche Studenten Vereeniging

De Haagsche Studenten Vereeniging is sinds de oprichting in 1929 de oudste studentenvereniging in Den Haag. De vereniging bevindt zich in een groot en monumentaal herenhuis vlakbij het Vredespaleis. Omdat de studentenvereniging zo oud is, zijn tradities er des te belangrijker. De Vereniging staat open voor alle studenten, zowel zij die wonen in Den Haag als studenten die hier alleen studeren. Natuurlijk bestaat deze vereniging ook uit allerlei commissies en sociëteiten, dus er is genoeg te doen als lid van de Haagsche Studenten Vereeniging.

INTAC

INTAC is de grootste studentenvereniging van Den Haag, gelegen vlakbij de Haagse Hogeschool, Hogeschool Inholland, Universiteit Leiden én het centrum van Den Haag. INTAC is opgericht in 1969 en heeft momenteel zo’n 200 actieve leden. Ook deze vereniging heeft disputen (inclusief dispuutshuizen) en commissies waar je lid van kunt worden voor de gezelligheid, of juist om wat bestuurlijke ervaring op te doen.

Religieuze studentenverenigingen

Naast de wat ‘traditionelere’ studentenverenigingen, zijn er natuurlijk ook een hoop andere verenigingen. Zo kun je bijvoorbeeld ook jouw religie combineren met een studentenverenigingen. MashriQ is een vereniging die is opgericht door een groep islamitische studenten met verschillende etnische achtergronden. Christelijke studenten kunnen terecht bij Navigators Studentenvereniging Den Haag of Ichthus Den Haag, allebei christelijke studentenverenigingen met gezellige evenementen.

Sportieve studentenverenigingen

Je liefde voor een bepaalde sport combineren met een vereniging kan natuurlijk ook! Zo kun je bij HSRV Pelargos je roei-skills trainen, voetbal je met je (internationale) medestudenten bij de HVV Football Factory of kan je zeilen bij het Team Haagse Hogeschool. Meer dan genoeg keus in alle soorten studentenverenigingen dus!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.