Skip to main content

Sporten tijdens je studententijd, zo doe je dat!

Het leven van een student is meestal allesbehalve rustig. Je moet studeren, je wil de leukste feestjes niet missen en daarnaast moet er nog geld verdiend worden. En dan wil je ook nog sporten... Dat laatste schiet er nog weleens bij in. Toch is het belangrijk om tijdens je studententijd ook te blijven bewegen. Tijdens het sporten wordt het stofje endorfine in je lichaam aangemaakt waardoor je een vrolijker en positiever humeur krijgt. In dit artikel geven we jou sporttips zodat je tijdens het studeren ook fit blijft. 

Voeg beweging toe aan je dagelijkse routine

Om te sporten hoe je niet perse naar de sportschool. Door minimaal 30 minuten per dag te bewegen met een matige intensiteit kun je al fit blijven tijdens je studietijd. Van de 24 uur klinkt 30 minuten niet veel, toch? Deze tijd kan dus goed verdeeld worden over de dag. Je kunt in je dagelijkse routine kleine aanpassingen doen zodat je geen tijd hoeft vrij te maken in je agenda om te gaan sporten. Je kunt het volgende toevoegen aan je dagelijkse gewoonte:

  • Pak de fiets in plaats van het OV
  • Kies voor de trap in plaats van de lift
  • Maak tijdens je pauze een kleine wandeling
  • Leg naast je studeer plek een setje gewichtjes zodat je tussendoor even 10 minuten kunt trainen 
  • Ga een klein rondje hardlopen 

Intensiever sporten?

Wil je naast beweging tijdens je dagelijkse routine extra sporten? Dat kan natuurlijk ook! Je kunt je aansluiten bij een studentensportvereniging. Deze verenigingen hebben als doel het vervullen van een sportieve rol. Daarnaast bieden verschillende sportscholen abonnementen aan met studentenkorting. Bovendien kun je ook naar een sportvereniging gaan in jouw buurt. Zoek dan een vereniging van de sport die je leuk vindt en meld je aan!

Voeding is ook belangrijk

Naast dagelijkse beweging is het ook belangrijk om gezond te eten, want dit helpt ook om fit te blijven tijdens je studententijd. 

  • Kies voor een gezonde lunch, dus geen broodje kroket bijvoorbeeld
  • Zin in een snack? Kies dan voor fruit, noten of yoghurt
  • Drink niet veel suikerhoudende dranken
  • Ook al zijn biertjes rijk aan voedingsstoffen, je omvang zal gaan veranderen als je daarnaast niet voldoende beweegt ;)

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.