Skip to main content

Ouders of vrienden de stad laten zien

Nu je in Den Haag studeert voel jij je er al helemaal thuis. Dat wil je ook weleens laten zien aan de mensen die zijn achtergebleven. Denk aan je ouders of aan vrienden die naar andere steden zijn getrokken. Er is in Den Haag van alles te doen, maar daarvoor moet je wel een goede aanpak kiezen. Begin bijvoorbeeld bij parkeren Den Haag. Stuur ze naar één van de gelegenheden aan de rand van de stad en haal ze daar op. Vanaf daar kan je ze gemakkelijk overal mee naartoe nemen voor een leuke dag!

Beginnen bij je woning?

Als er bekenden naar Den Haag komen, dan wil je ook dat ze de stad beleven zoals jij. Laat ze dus alle plekken zien waar je zelf veel tijd doorbrengt. Dit betekent dat je studentenhuis de beste plek is om te beginnen. Het is leuk om te laten zien waar jij nu je plek hebt gevonden. Bij je kamer kun je op een ontspannende manier de tocht door Den Haag laten starten en eindigen. Het is daarom handig om je bezoekers dichtbij je woning te laten parkeren.

Lekker de stad in

Als je je thuisbasis hebt laten zien, is het de hoogste tijd om eens wat meer van de stad te bekijken. Bedenk dat er in Den Haag veel gebeurt en ook gebeurd is. Dat kan je dus allemaal meenemen in je tour door de stad. Een tour langs culturele hotspots is ook leuk voor je bezoekers, want zo krijgen zij veel meer het idee dat ze de stad ook echt ervaren. Bovendien is het hartstikke gezellig om van plek naar plek te lopen en lekker bij te kletsen.

Lekker uiteten gaan

De dag afsluiten, doe je natuurlijk met een lekker etentje. Je kan natuurlijk zelf iets maken, maar het is net zo leuk om in de stad uiteten te gaan. Er zijn in Den Haag genoeg lekkere restaurantjes te vinden en het is een manier om de stad nog beter te leren kennen. Kies je voor een onbekend restaurantje, dan is het voor jou ook een mooie kans om weer iets nieuws in de stad te ontdekken! Verdiep je dus eens in de verschillende opties die de stad heeft.

Veilig terug naar huis

Wanneer je samen een leuke dag hebt gehad, kunnen jullie de dag nog even afsluiten in je studentenhuis. Loop daarna met je ouders of vrienden mee naar de garage in de buurt. Daar heeft de auto de hele dag veilig gestaan en de accu van de elektrische auto is weer volledig opgeladen. Nu kunnen jouw bezoekers weer veilig naar huis rijden. Bovendien draai je vanaf de rand van de stad zo de snelweg op. Zo vinden zij weer gemakkelijk de weg naar huis en kan de dag niet meer stuk!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.