Skip to main content

Open dagen in Den Haag

Den Haag is op dit moment de snelst groeiende studenten stad. De Haagse Hogeschool wordt steeds populairder en het studentenleven begint steeds meer te bloeien. Lijkt het jou leuk om je te oriënteren voor een hbo of universiteit in Den Haag? Hieronder kan je lezen wanneer de open dagen zijn van de grootste scholen.

De Haagse Hogeschool

De Haagse Hogeschool is met afstand de grootste school van Den Haag. Het ligt naast Holland Spoor en is makkelijk te bereiken. Hier zullen op de dag rondleidingen, informatiemarkten en sprekers over opleidingen zijn. De eerstvolgende open dag is op zaterdag 2 november 2019 van 10.00 - 14.00 uur.

In 2020 zijn er nog 2 open dagen. Deze vinden plaats op zaterdag 1 februari en vrijdag 3 april.

Ook heeft De Haagse Hogeschool studiekeuze workshops. Op deze dag zal De Haagse Hogeschool je helpen met het kiezen van een passende opleiding. De studiekeuzeworkshops zijn gratis te bezoeken op dinsdag 5 november en op dinsdag 3 december van 10.00 – 14.00. 

Daarnaast heeft De Haagse Hogeschool ook proefstuderen. Dit is dag waarop een normale studeerdag wordt nagebootst. Deze dagen kun je zelf aanvragen en dus plannen wanneer het jou uitkomt.
Super handig! Neem een kijkje op de website van De Haagse Hogeschool voor meer informatie en kijk ook meteen het het filmpje vol tips om het meeste uit je open dag te halen.

Inholland

Bij Inholland zijn er ook verschillende momenten om de sfeer te proeven. Wil jij kennis maken met juist een wat kleinere hogeschool? Dan kun je op z’n vroegst 30 oktober al een kijkje nemen. Deze open dag begint om 17.00 uur en gaat door tot 20.00 uur. Is dit te kort dag? Geen zorgen, want  Zaterdag 14 december van 10.00 uur tot 14.00 uur is de volgende alweer.

Als je liever na de feestdagen gaat oriënteren dan kun je in het nieuwe jaar bij InHolland langs gaan op Woensdag 12 februari van 17.00 - 20.00 uur of als laatste op Zaterdag 4 april van 10.00 - 14.00 uur.

Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website van InHolland.

Hotelschool The Hague

Een andere grote school in Den Haag is de Hotelschool in Scheveningen. De school biedt een vierjarige studie in Hotel and Hospitalitymanagement. Let op dat deze opleidingen in het Engels worden gegeven. Ze houden er een hele hoop open dagen, dus voor het gemak staan ze in een lijstje. De data van de open dagen zijn:

 • Woensdag 13 November 2019 
 • Woensdag 20 November 2019 
 • Woensdag 27 November 2019 
 • Woensdag 04 December 2019
 • Woensdag 11 December 2019
 • Woensdag 12 Februari 2020
 • Woensdag 19 Februari 2020
 • Woensdag 26 Februari 2020
 • Woensdag 11 Maart 2020 
 • Woensdag 18 Maart 2020 
 • Woensdag 25 Maart 2020 

Op de website van Hotelschool The Hague kun je meer lezen over de open dagen.

Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en Conservatorium

De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) is de oudste kunstacademie van Nederland. In 1682 was de Academie een plaats waar leden van een kunstschilder gilde hun tekenkunsten konden verbeteren. Er is maar 1 open dag dus goed in je agenda zetten. Je kunt het KABK bezoeken op zaterdag 25 januari 2020 van 10.00 – 16.00.

Lees je in over het conservatorium en wat ze allemaal te bieden hebben op de website.

Kom je het volgende studiejaar in Den Haag studeren? Supergaaf! Dan wil je vast mijn eerdere blog lezen: Hoe overleef ik Den Haag!

 Vond je dit interessant? 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang maandelijks het laatste nieuws, toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail! 

Den Haag Studentenstad

Den Haag biedt jou de ideale mix voor een onvergetelijke studententijd. In een dynamische, Haagse studententijd waarbij elke dag anders is, houden wij voor jou het overzicht. Wij bieden: het laatste studentennieuws, een lijst van up-coming feestjes, toegangskorting bij evenementen, een verzameling van de beste kamers, toegang tot de leukste bijbanen en alles wat je verder moet weten tijdens je studententijd in Den Haag.

Studeren in Den Haag

Ga jij studeren in Den Haag? De basis van je studententijd is het kiezen van de onderwijsinstelling en studie die bij jou past.

Werken in Den Haag

Ga je in Den Haag studeren? Dan wil je vast werken naast je studie en misschien moet je ook wel een stage lopen. Ben je op zoek naar een leuke bijbaan in of rondom Den Haag en de beste studiegerelateerde stages?

Wonen in Den Haag

Er zijn heel veel redenen om in Den Haag te studeren en wonen tijdens je studententijd!

Geldzaken

Studeren en het bijbehorende studentenleven is leuk, maar het kost hartstikke veel geld.

Vrije tijd in Den Haag

Na een dag hard studeren en colleges volgen heb je wel wat ontspanning verdiend. Dat komt goed uit, want er is altijd wel wat leuks te doen in Den Haag Studentenstad.

Gezondheidszorg in Den Haag

Tot vroeg in de ochtend bier drinken in de kroeg, weinig slapen en ongezond eten. Het studentenleven in Den Haag staat niet bekend om haar gezonde levensstijl.